Introduction to Studio Transmitter Link (STL)

Apa kowe tau krungu saka link pemancar studio utawa STL? Iki minangka sistem penyiaran sing asring digunakake ing studio digital sing dibangun ing kutha. Iki kaya jembatan ing antarane studio lan pemancar siaran FM, ngidini konten siaran dikirim saka studio menyang pemancar siaran FM, lan ngrampungake masalah efek siaran FM sing ora apik ing kutha kasebut. Sampeyan bisa uga duwe akeh masalah karo sistem iki. Babagan iki bakal ngenalake Studio menyang Link Transmitter kanggo menehi jawaban kanggo sampeyan.

    

Kasunyatan menarik babagan link pemancar studio, Ayo duwe pangerten dhasar babagan tautan studio menyang pemancar sadurunge sinau luwih lanjut.
Definisi Link Transmitter Studio

Link pemancar studio uga disebut studio kanggo pemancar liwat IP, utawa link pemancar studio, utawa STL langsung. Miturut definisi Wikipedia, iku nuduhake a peralatan link pemancar studio sing ngirim audio lan video stasiun radio utawa stasiun televisi saka studio siaran utawa fasilitas asal menyang pemancar radio, pemancar televisi, utawa fasilitas uplink ing lokasi liya. Iki ditindakake kanthi nggunakake tautan gelombang mikro terrestrial utawa nggunakake sambungan serat optik utawa telekomunikasi liyane menyang situs pemancar.

  

2 Jinis Link Transmitter Studio

Link pemancar studio bisa dipérang dadi pranala pemancar studio analog lan pranala pemancar studio digital (DSTL).

   

  • Tautan pemancar studio analog asring digunakake kanggo stasiun radio utawa televisi gedhe (stasiun radio utawa televisi ing utawa ndhuwur tingkat provinsi), kanthi fungsi anti-gangguan lan anti-noise sing kuwat.
  • Link pemancar studio digital asring digunakake kanggo stasiun radio utawa televisi sing kudu ngirim audio lan video kanthi jarak sing adoh. Nduwe mundhut sinyal sing luwih murah lan cocok kanggo transmisi jarak jauh (nganti 60 km utawa 37 mil).

  

Peranan STL

Napa studio siaran nganggo STL? Kita kabeh ngerti, kanggo nggedhekake jangkoan saka Pemancar siaran radio FM, padha biasane disetel dhuwur ing menara transmisi radio ing ndhuwur gunung. Nanging meh ora mungkin lan ora wajar yen mbangun studio siaran ing pucuk gunung. Lan sampeyan ngerti, studio siaran biasane ana ing tengah kutha. 

    

Sampeyan bisa uga takon: kenapa ora nyetel pemancar radio FM ing studio? Iki pitakonan sing apik. Nanging, ana akeh bangunan ing tengah kutha sing bakal nyuda jangkoan pemancar radio FM. Iku adoh kurang efektif tinimbang nyetel pemancar radio FM ing ndhuwur gunung. 

   

Mula, sistem STL dadi hub kanggo ngirim sinyal audio lan video saka studio menyang pemancar siaran FM ing gunung, banjur nyiarake program radio menyang macem-macem papan liwat pemancar siaran FM.

  

Singkaté, ora preduli STL analog utawa STL digital, iki minangka potongan peralatan penyiaran point-to-point sing nyambungake studio karo pemancar radio FM.

  

Kepiye Cara Link Transmitter Studio?

Tokoh ing ngisor iki minangka diagram prinsip kerja singkat saka Link Transmitter Studio sing diwenehake dening FMUSER. Prinsip kerja sistem STL diterangake kanthi ringkes ing gambar:

   

  • Input - Pisanan, studio input sinyal audio konten siaran liwat antarmuka stereo utawa antarmuka AES / EBU lan input sinyal video liwat antarmuka ASI.

   

  • Siaran - Sawise pemancar STL nampa sinyal audio lan sinyal video, antena pemancar STL bakal ngirim sinyal kasebut menyang antena panrima STL ing pita frekuensi 100 ~ 1000MHz.

   

  • Nampa - Panrima STL nampa sinyal audio lan sinyal video, sing bakal diproses maneh dening peralatan elektronik liyane lan dikirim menyang pemancar siaran FM.

   

Kaya prinsip penyiaran radio, Studio Transmitter Link nyiarake sinyal kanthi 3 langkah: Input, broadcasting, lan receiving uga.

  

Apa Aku Bisa Nduwe Link Pemancar Studio Sendiri?

"Apa aku bisa duwe STL dhewe?", kita wis krungu pitakonan iki kaping pirang-pirang. Amarga sistem STL gelombang mikro asring larang, akeh perusahaan siaran bakal milih nyewa sistem STL. Nanging, iku isih biaya gedhe amarga wektu terus maju. Napa ora tuku ADSTL saka FMUSER, sampeyan bakal nemokake manawa regane padha karo sewa. Malah yen sampeyan karo budget winates, sampeyan bisa duwe sistem STL dhewe.

   

Paket siaran digital ADSTL saka FMUSER nyakup studio menyang peralatan link pemancar kanggo stasiun radio, kalebu pemancar lan panrima studio kanthi sistem kontrol panel LCD, antena Yagi stainless steel ultra-ringan kanthi gain dhuwur, kabel antena RF nganti 30m, lan aksesoris sing dibutuhake, sing bisa nyukupi macem-macem kabutuhan:

   

  • Ngirit biaya sampeyan - ADSTL saka FMUSER bisa ndhukung input audio stereo 4 arah utawa digital high fidelity (AES / EBU), ngindhari biaya sing saya tambah kanggo tuku macem-macem sistem STL. Uga ndhukung teknologi SDR, sing ngidini sampeyan nganyarke sistem STL liwat piranti lunak tinimbang tuku maneh hardware.

   

  • Temokake sawetara pita frekuensi - ADSTL saka FMUSER ora mung ndhukung pita frekuensi 100-1000MHz nanging uga ndhukung nganti 9GHz, sing bisa nyukupi syarat transmisi saka macem-macem stasiun radio. Yen sampeyan kudu ngatur frekuensi kerja lan wis lulus aplikasi departemen manajemen lokal, hubungi kita kanggo ngatur model lan frekuensi ADSTL sing dibutuhake.

   

  • Transmisi sinyal berkualitas tinggi - ADSTL saka FMUSER nduweni kinerja anti-gangguan sing apik banget. Bisa ngirim audio lan video HD-SDI kanthi kasetyan dhuwur ing jarak sing adoh. Sinyal audio lan video bisa dikirim menyang menara transmisi radio meh tanpa mundhut.

   

ADSTL saka FMUSER mesthi dadi solusi Link Transmitter Studio sing paling larang kanggo sampeyan. Yen sampeyan kasengsem ing, klik kene kanggo informasi luwih lengkap. 

 

FAQ

  

Apa jenis Antena Apa Sistem STL Gunakake?

   

Antena Yagi asring digunakake ing sistem STL, sing bisa digunakake kanggo polarisasi vertikal lan horisontal kanggo menehi directivity apik. Antena Yagi sing apik banget biasane duwe karakteristik radio sing gampang digunakake, entuk bathi, entheng, kualitas dhuwur, biaya murah, lan tahan cuaca.

  

Apa Frekuensi Bisa Digunakake Sistem STL?

   

Ing tahap awal, amarga teknologi sing durung dewasa, frekuensi kerja sistem STL diwatesi nganti 1 GHz; Nanging, amarga paningkatan teknologi solid-state lan paningkatan kapasitas transmisi perusahaan penyiaran, jangkauan transmisi sistem komersial nganti 90 GHz. Nanging, ora saben negara ngidini sistem STL nggunakake akeh frekuensi operasi. Pita frekuensi sing diwenehake dening FMUSER kalebu 100MHz-1000MHz, 433-860MHz, 2.3-2.6GHz, 4.9-6.1GHz, 5.8GHz, lan 7-9GHz, sing bisa nggawe sampeyan ora diwatesi dening departemen manajemen radio lokal.

   

Apa Sah Nggunakake Sistem Link Bukak Studio Ing Negaraku?

   

Jawabane ya, tautan pemancar studio sah ing umume negara. Nanging, ing sawetara negara, panggunaan peralatan link pemancar studio bakal diwatesi dening departemen manajemen lokal. Sampeyan kudu ngirim sertifikat sing relevan menyang departemen manajemen kanggo entuk lisensi panggunaan.

  

Kepiye Cara Nemtokake Yen Link Transmitter Studio Wis Dilisensi?

  

Sadurunge nggunakake utawa tuku peralatan link transmisi studio, priksa manawa sampeyan wis nglamar departemen manajemen radio lokal kanggo lisensi panggunaan sistem STL. Tim RF profesional kita bakal nulung sampeyan ing prakara sakteruse kanggo entuk lisensi - wiwit peralatan ditanggepi nganti operasi sing normal lan aman.

  

kesimpulan

Kanthi akselerasi urbanisasi ing saindenging jagad, sistem STL wis dadi bagean sing penting ing studio penyiaran. Minangka jembatan antarane perusahaan penyiaran lan pemancar radio FM, ngindhari sawetara masalah kayata gangguan sinyal sing akeh banget, akeh banget bangunan, lan watesan dhuwur ing kutha, saengga perusahaan penyiaran bisa mlaku kanthi normal. 

   

Apa sampeyan pengin miwiti sistem STL dhewe? Minangka pemasok peralatan stasiun radio profesional, FMUSER bisa nyedhiyakake studio ADSTL sing bermutu lan murah kanggo peralatan link pemancar. Yen sampeyan kudu tuku sistem ADSTL saka FMUSER, hubungi kita.

  

PANALITEN

KONTAK US

contact-email
logo kontak

FMUSER INTERNATIONAL GROUP LIMITED.

Kita tansah nyediakake pelanggan karo produk dipercaya lan layanan nimbang.

Yen sampeyan pengin tetep kontak karo kita langsung, mangga menyang hubungi kita

  • Home

    Home

  • Tel

    Tel

  • Email

    email

  • Contact

    kontak