FM Transmitters

Seri iki ngemot puluhan pemancar siaran FM sing terjangkau, sing bisa digunakake minangka salah sawijining seri inti kreasi siaran FMUSER. Umume diterapake ing gereja drive-in lan teater drive-in, perusahaan lan grup, lembaga regulasi, rumah sakit, industri olahraga, perusahaan nasional, lan stasiun radio komunitas.

 

Sapa Kita?

 

FMUSER iku salah siji saka supplier peralatan stasiun radio paling apik saka China kanthi luwih saka ewonan solusi siaran radio khusus digawe kanthi sukses kanggo stasiun radio individu lan komersial. Kita melu manufaktur lan nyuplai kabeh jinis peralatan stasiun radio ahli ing saindenging jagad, saka pemancar FM negara padhet tingkat kilowatt (AKA: pemancar FM kabinèt) nganti pemancar radio FM rack-mount sawetara atus tingkat daya. Mesthine, paket lengkap kanggo studio radio FM diwenehake - saka prosesor audio, meja studio nganti peralatan link pemancar studio kanggo stasiun radio FM, sing kalebu antena STL, pemancar STL, lan panrima STL bebarengan karo aksesoris. Paket Antena Siaran FM - Saka antena polarisasi bunder, antena pesawat lemah, antena dipole FM, antena FM kanggo radio mobil, antena FM multi-teluk kanggo pemancar FM daya dhuwur (3 teluk, 4 teluk, 6 teluk, lan 8 teluk opsional. ), kalebu kabeh jinis feedline lan aksesoris antena RF. 

 

Napa Pemancar Radio FMUSER FM?

 

  • Desain Hardware sing nggumunake - Minangka salah sawijining titik sing paling laris kajaba kualitas sing apik banget ing tampilan audio lan siaran, desain hardware pemancar siaran FMUSER FM, nanging wis nggawa keuntungan tanpa wates kanggo para pelanggan ing saindenging jagad: kanthi kekuwatan 5 tahap. fungsi amplifikasi dumadi saka elektronik dhuwur-tech, efek stereo output wis menthekake. Apa maneh, kanggo mesthekake stabilitas status kerja sing terus-terusan, desain struktur kompak, cangkang sing digawe saka campuran aluminium, sistem pendingin udara sing dibangun. Tampilan frekuensi kerja panel LCD intuisi kanthi frekuensi sing cedhak karo nol tegese kinerja penyiaran sing apik kanggo para panuku.

 

  • Daya lan Frekuensi Opsional - Sampeyan bisa uga nemokake daya pemancar FM siaran FMUSER sing bisa didol kanthi paling sethithik 0.1W nganti luwih saka 1000W, lan maksimal nganti 10kW +. Lan daya sing luwih dhuwur, luwih akeh siaran, tegese pemancar radio FM sing murah bisa nutupi radius, contone, luwih saka 30km kanggo pemancar FM 1000 watt. Pancen, pemancar FM daya dhuwur FMUSER mesthi dadi pilihan pertama kanggo stasiun radio FM sing gedhe. Kanggo mesthekake kualitas transmisi audio, kita nyedhiyakake pemancar siaran FM daya dhuwur kanthi daya beda saka 2kW nganti 10kW, sing bisa nyukupi kabutuhan stasiun siaran FM kanthi skala sing beda. Pemancar FMUSER FM awet lan bisa njamin kualitas audio kanggo siaran FM kanthi efektif.

 

  • Pabrik Manufaktur Kelas Donya - Thanks kanggo pabrik pemancar FM, kita bisa nyedhiyakake pemancar siaran FM kanthi kinerja sing kuat lan biaya sing murah kanggo para panuku kanthi anggaran sing beda. Kajaba iku, kanggo ngindhari pengaruh negatif sing disebabake dening macem-macem faktor lingkungan ing ruangan teknik radio, kita biasane nggunakake aloi aluminium, stainless steel, kaca lan cat minangka bahan cangkang lan desain hardware kanggo pemancar FM, sing bisa njamin transmisi audio. efisiensi lan kekiatan.

 

  • Low Cost lan High Quality - Amarga regane kualitas lan anggaran sing dhuwur, seri pemancar FMUSER FM disenengi para penggemar radio FM, insinyur radio, lan grup lan personel siaran radio liyane, lan sawetara kayata pemancar 1000 watt lan 5000 watt FM digunakake kanthi akeh ing aplikasi kayata teater drive-in, gereja drive-in, tes deteksi asam nukleat drive-through, acara langsung, lan macem-macem komentar olahraga langsung, lsp.

 

  • Macem-macem Aplikasi - Mesthi manawa kanggo siaran pribadi utawa komersial, sampeyan bisa tuku utawa grosir peralatan stasiun radio sing paling disenengi saka FMUSER. Kajaba iku, uga opsional kanggo ngatur solusi siaran sampeyan dhewe, stasiun pemancar FM murah, paket pemancar FM lengkap, lsp. 

 

Seri Pemancar Siaran FMUSER FM

 

Nalika kita mboko sithik nambah pengalaman akumulasi ing proses manufaktur lan adol pemancar siaran FM, sampeyan bisa ngubungi kita lan nuduhake syarat khusus sampeyan menyang tim RF ahli. Sampeyan bisa ngatur saka sumber daya kanggo logo branding. We nyedhiyani technical support adhedhasar kabutuhan. Kabutuhan nyata sampeyan, kekuwatan obah.

 

Ora bisa dadi kabar ala yen sampeyan wis utawa lagi arep dadi operator stasiun radio komersial!

Sepira Tebih Siaran Pemancar FM?

Sawetara pelanggan asring njaluk kawruh peralatan radio profesional, kayata "Kepiye nggawe stasiun radio lengkap kanthi rega murah?", utawa "Kepiye milih antena dipole kanggo pemancar FM daya dhuwur? Antena dipole 6-teluk utawa 8 teluk?", lsp. Sing menarik yaiku, dheweke luwih penasaran babagan jangkauan pemancar radio FM lan wis akeh pitakonan sing ana gandhengane karo insinyur RF kita. Lan konten ing ngisor iki minangka bagean saka Dhaptar pitakonan sing sering ditakoni babagan jangkauan pemancar FM lan bagean sing cocog. Muga-muga bagean iki babagan jangkoan pemancar bisa mbantu ngatasi masalah sampeyan, apa sampeyan salah sawijining pelanggan utawa ora.

 

Pitakonan umum sing dijaluk saka pelanggan:

Sepira adoh radio 1-watt bisa ngirim?

Sepira adohe pemancar FM 1 watt?

Sepira adohe pemancar FM 5-watt?

Apa kisaran pemancar FM 15w?

Sepira adoh pemancar FM 15w bakal disiarkan?

Apa jarak kilometer saka pemancar FM 15W

Apa grafik jangkauan pemancar FM?

Sepira adohe pemancar FM 100 watt?

Sepira adohe pemancar FM 5000 watt?

Sepira adohe stasiun radio FM 50000 watt?

Kepiye cara ngetung jarak pemancar FM / kalkulator jarak pemancar FM?

  

Sing nggumunake, nalika para pelanggan pengin ngerti jangkoan pemancar siaran radio, kita mesthi bakal ujar luwih dhisik: "Sampeyan ora bisa duwe jumlah jangkoan sing akurat saka pemancar siaran FM (preduli saka daya utawa jinis), kajaba sampeyan ana ing laboratorium! "Alesan kenapa kita bisa nerangake iki marang para pelanggan yaiku miturut pengamatan tim ahli RF, ana luwih saka siji faktor sing mengaruhi jangkoan siaran pemancar. Daya radial efektif (ERP) lan dhuwur situs antena ndhuwur rata-rata terrain (HAAT), lan akeh variabel liyane uga faktor penting kita kudu nimbang.

  

Mulane, kanggo gawe marem pelanggan karo jawaban nyata lan mbantu ngatasi masalah praktis, engineers RF lan tim sales biasane menehi sawetara nomer tartamtu. Contone, kanggo pelanggan sing takon babagan jangkoan pemancar daya rendah, biasane kita ujar: "Pemancar 15W FM bisa nutupi nganti 3k㎡, dene pemancar 25W FM bisa nutupi nganti 5k㎡. Yen sampeyan pengin nutupi jarak sing luwih akeh. , kayata 10k㎡ utawa 20k㎡, sampeyan kudu milih pemancar siaran 150W utawa 350W FM amarga luwih gedhe ing transmisi daya"

  

Nanging, kanggo sawetara pemula radio, angka sing akurat iki bisa nyebabake salah paham sing ora perlu lan nyebabake faktor mikir sing bakal mengaruhi jangkoan pemancar radio FM. Sanajan jawaban sing cocog iku angel dimenangi, kita isih ngringkes faktor ing ngisor iki sing bisa nemtokake jangkoan (sing tegese sepira adohe) pemancar FM:

  

Hardware-related

1. Jumlah daya output pemancar siaran (TPO)

TPO disingkat saka "Output Daya Pemancar" ing bidang komunikasi nirkabel, sejatine nuduhake daya output sing diprodhuksi dening pemancar, yen sampeyan dikandhani manawa "Iki pemancar 5kW FM paling laris", mula iki "5kW" tansah katon minangka daya ERP (Efektif Radiated Power) tinimbang daya pemancar nyata. TOP ana hubungane karo biaya, tuku, anggaran, lsp., utamane amarga jangkoan sing cocog karo rega tuku sing luwih dhuwur kanggo sawetara peralatan stasiun radio kayata pemancar siaran FM lan antena radio FM. Mulane, TOP, bebarengan karo gain antena, iku loro faktor paling penting sing kudu dijupuk menyang wawasan utamané ing periode awal saka buildup stasiun radio, nalika sampeyan lagi arep merek lan apa peralatan paling apik kanggo budget.

  

2. Antena manggonke dhuwur ndhuwur rata-rata terrain (HAAT)

Ing penyiaran radio, HAAT utawa EHAAT (HAAT efektif), utawa dhuwur ing ndhuwur rata-rata terrain bener-bener nuduhake jarak sing bisa dibandhingake kanthi vertikal antarane situs transmisi (pemancar lan antena kalebu) lan dhuwur rata-rata terrain ing antarane sawetara kilometer. Kanggo nggayuh pemahaman umum babagan TCTerms tombol HAAT, siji kudu ngerti sing HAAT Sejatine jangkoan saka antena siaran, iku posisi vertikal saka situs antena ndhuwur malang lingkungan. Upamane sampeyan lagi ngadeg ing posisi siram karo situs instalasi antena, ing wektu iki, sampeyan lan situs ngirim ing kosong, banjur antena bisa tekan jarak puluhan kilometer kanggo siaran. Yen posisi sampeyan dudu dhataran nanging wilayah perbukitan, jarak siaran bisa uga mung sawetara kilometer. HAAT sacara resmi diukur ing meter, sing diakoni sacara luas dening koordinasi internasional, lan mesthi dening organisasi radio regional kayata Komisi Komunikasi Federal (FCC).

  

Iki uga ngelingake yen sampeyan pengin entuk jangkoan maksimal nalika pemancar, panrima, antena, lan aksesoris wis siyap, elinga kudu nyelehake antena sing paling dhuwur, supaya entuk reresik paling ora 60% ing wilayah Fresnel. lan entuk garis pandang RF nyata (LOS), ditambah, mbantu ngindhari faktor negatif kanggo ngendhegake jangkauan RF, kayata wit-witan sing padhet lan bangunan dhuwur, lsp.

  

Catetan:

1) Amarga dhuwur antena ngisor, mundhut ing kabel RF luwih cilik, lan antena bisa ing kahanan sing luwih apik ing wektu iki, supaya mikir ing trade-off antarane dhuwur antena lan nomer kabel RF dibutuhake.

 

2) Sawise perakitan peralatan penyiaran hardware, priksa manawa sampeyan kudu menehi perhatian marang peraturan administrasi radio lokal babagan dhuwur antena kanggo nyegah denda (ing sawetara wilayah, paukuman kanggo dhuwur antena sing ora cocog cukup abot).

Pandhuan Kanggo Zona Fresnel
tips Definisi Zona Fresnel ing Frekuensi Radio
aplikasi Area fisik
Carane njedulake pemancar lan panrima ing baris saka ngarsane
Apa kagungane:  gelombang radio
Iki artine apa? Wilayah Fresnel ana ing antarane antena pemancar lan panampa, lan bedane lelungan antarane jalur lurus lan jalur gelombang radio sing rusak yaiku n λ/2 minangka ellipsoid kanthi posisi antena pemancar lan panampa minangka fokus lan lurus. path minangka sumbu. Ukuran elips ditemtokake dening frekuensi operasi lan jarak antarane rong stasiun. Ing bidang komunikasi nirkabel, kanggo mesthekake kahanan kerja sing paling apik kanggo kabeh sistem, siji perkara sing penting yaiku njaga area pass elips sing jelas ing antarane antena sing beda ing loro situs siaran, nggawe manawa ora ana watesan, ora ana stoppages, ora ana alangan. pangolahan.
Apa iku penting Amarga ana gangguan utawa alangan ing garis pandang (LOS) bisa nyebabake mundhut sinyal, ing komunikasi nirkabel point-to-point, penting kanggo njaga garis pandang antarane rong sistem nirkabel tanpa alangan apa wae.

3. Jinis antena lan aksesoris sing digunakake ing sistem antena jinis antena lan kabel coaxial digunakake jumlah kabel coaxial digunakake

  

4. Sensitivitas panrima FM ing sisih liyane

 

Faktor sing ora bisa dibalèkaké

1. Tingkat kekosongan ing terrain ing sekitar situs antena encumbrance sing ngubengi situs antena, kayata Kapadhetan lan dhuwur saka wit utawa bangunan 

2. Jinis terrain cedhak situs antena warata utawa perbukitan

3. Interferensi frekuensi radio amarga siaran frekuensi sing padha saka stasiun radio sing cedhak

  

Stasiun frekuensi cedhak utawa stasiun radio liyane sing nyebarake kanthi frekuensi sing padha, contone, antena bisa ndeleng 20 kilometer, nanging yen stasiun liya ing frekuensi sing padha 20 kilometer adoh, bakal ngalangi / ngganggu sinyal kasebut.

 

Kasunyatane: sampeyan ora bisa nemtokake jangkoan sing tepat saka pemancar siaran, ora preduli kekuwatan transmisi utawa merek kasebut. Untunge, sampeyan mesthi bisa entuk jangkoan sawetara pemancar siaran radio saka ahli RF (kaya sing ditindakake sadurunge).

  

Angka sing dikira-kira iki nindakake barang kanthi praktik nyata-kanggo mbantu sampeyan mikir kaping pindho sadurunge milih pemancar siaran sing apik lan nyuda biaya utawa biaya sing ora perlu, utawa dirujuk kanthi apik ing layanan sawise adol utawa dhukungan teknis online sawise tuku pemancar FM.

  

Mesthi, kita kabeh ngerti yen pengalaman minangka guru sing paling apik. Nyiyapake pemancar FM lan mbukak langsung bisa dadi cara sing paling apik kanggo entuk jangkoan pemancar radio FM sing paling akurat.

  

FMUSER kanthi iki nyaranake sampeyan bisa nyoba nggunakake variabel sing beda-beda lan nindakake macem-macem perbandingan eksperimen, contone, sampeyan bisa:

  

1. Nemtokake jinis antena (4-bay utawa 2 bays antena FM apik)

2. Nemtokake dhuwur wielding antena (30 meter cukup cantik, sing witjaksono kanggo bangunan 15 crita)

3. Nemtokake daya saka pemancar radio (sampeyan uga bisa ngganti 200 Watts kanggo 500 Watts, lan kosok balene).

4. Temokake macem-macem situs minangka titik transmisi (pikirake manawa sampeyan ana ing wilayah sing rata utawa berbukit utawa tengen ing gunung)

5. Rekam jarak siaran paling adoh sampeyan bisa nampa sinyal radio sing cetha saka titik transmisi

6. Ngganti variabel lan nggawe mbandhingake apa sing direkam.

Yen sampeyan nemokake ora ana apa-apa sing dibutuhake ing tabel referensi jangkoan pemancar sing diwenehake dening kita, kabari kita sepisanan. FMUSER bisa mbantu sampeyan ngira jangkoan pemancar radio sampeyan.

Carane Njaga Peralatan Stasiun Radio | Tips Ultimate kanggo Radio Personnel l

Kepiye cara njaga peralatan siaran sing larang ing stasiun radio FM? Kanggo kepala stasiun penyiaran radio, karusakan apa wae ing peralatan kasebut tegese biaya pangopènan tambahan kudu dibayar. Dadi, kanggo njaga pangembangan sing lestari lan sehat lan mesthi nyuda biaya, siji kudu njaga peralatan kasebut / mriksa saben minggu, saben wulan, utawa saben taun kanggo stasiun siaran.

  

Kanthi nyathet informasi referensi praktis kayata prinsip kerja lan standar peralatan dhasar, bagean iki bisa menehi pengalaman pangopènan lan pancegahan sing migunani kanggo pangopènan stasiun radio FM, kalebu peralatan sistem transmisi FM lan peralatan studio radio FM.

  

Nuduhake iki uga minangka pandhuan pangopènan sing apik sing digunakake kanggo nyegah karusakan ing peralatan penyiaran sing disebabake dening tuwa peralatan lan operasi sing ora bener, lan liya-liyane lan nyedhiyakake langkah-langkah sing kudu ditindakake sadurunge lan sawise ngadegake sawetara stasiun penyiaran, sing bisa digunakake minangka referensi. kanggo stationmaster kanggo nggawe pancasan diagnosa fault ing advance.

  

Apa ngerti yen amarga peralatan transmisi RF sing beda-beda ing saben situs siaran, cara pangopènan bisa uga kudu disesuaikan karo kahanan sing nyata lan bagean iki mung kanggo referensi.

  

Mbangun Stasiun Radio FM Ora Gampang

Umume stasiun radio LPFM umume ngadhepi anggaran wiwitan sing ora cukup ing tahap wiwitan konstruksi utamane ing umume negara berkembang. Sanajan pamilik stasiun bisa tuku sawetara peralatan input utawa pangolahan audio sing dibutuhake kanthi anggaran kasebut, nanging tetep ora nyukupi syarat kanggo kabutuhan penyiaran dhasar.

  

Biasane amarga Biaya

Supplier peralatan stasiun radio sing misuwur ing donya kayata BSW nyedhiyakake peralatan kanthi kualitas penyiaran sing luar biasa, nanging regane uga ora ramah kanggo para panuku anggaran, langsung nuntun dalan menyang akeh stasiun sing ngarahake perhatian kanggo luwih fokus ing biaya operasi internal (kayata biaya utilitas lan tenaga kerja) lan biaya kegiatan eksternal (umume kegiatan pemasaran) tinimbang biaya peralatan.

  

Nanging, rencana tuku peralatan stasiun radio isih bakal dadi bagean penting saka profesionalisasi stasiun radio ing sawetara taun sabanjure. Nalika dana wiwitan dibutuhake, stasiun radio iki kerep njaluk sumbangan lan sponsor (umume sponsor) kanggo miwiti stasiun radio LPFM dhasar.

  

Daftar Priksa Pangopènan Umum

Yen sampeyan sibuk banget kanggo maca manual sing dawa utawa mung mbutuhake informasi pangopènan kunci, mula, ora perlu sawetara menit kanggo nelusuri ringkesan lan tips pangopènan radio kanthi cepet:

 

Item kudu ngerti

Waca instruksi operasi kasebut kanthi teliti, kanggo mesthekake yen sampeyan bisa operate peralatan rampung lan aman, lan nyimpen instruksi operasi seragam kanggo referensi mangsa.

  

Yen ana kangelan ing overhauling peralatan, mangga operate kanthi bener miturut pandhuane utawa pasrahake menyang insinyur pangopènan, utawa takon karo pabrikan peralatan stasiun.

  

Yen peralatan stasiun radio sampeyan nemoni kahanan ing ngisor iki, copot steker utawa mateni saklar listrik utama luwih dhisik lan hubungi personel teknisi pangopènan kanthi tepat.

Yen piranti nggawe swara sing beda-beda, utawa dumadakan mandheg bisa digunakake, utawa kelip-kelip lampu instruksional sing ora umum utawa ora bisa digunakake kanthi normal.

Yen piranti rusak ing salah siji saka kahanan: nempel, damping, kobong, njeblug, korosi, teyeng, utawa force majeure liyane.

Yen piranti kasebut tiba utawa rusak kanthi cara apa wae.

Yen piranti nuduhake owah-owahan kinerja sing signifikan

Yen piranti kasebut kena udan utawa banyu.

  

Sambungan Line

Pasokan daya - Sadurunge tuku piranti listrik (kalebu kabeh jinis peralatan penyiaran), goleki voltase, jinis sumber daya, lan informasi parameter liyane sing ana gandhengane karo "listrik" sadurunge. Yen sampeyan tuku sawetara panyedhiya peralatan radio saka negara liya, produk sing beda-beda mbutuhake voltase sing beda amarga negara liya nggunakake sistem transmisi daya sing beda. Iki bisa nyebabake macem-macem jinis sumber daya lan port daya (sampeyan kerep ndeleng sawetara tembung kayata 220V ing backboard pemancar FM).

  

Yen sampeyan ora bisa mbedakake ing wektu utawa ora ngerti carane mbedakake sawise pesenan, sampeyan luwih apik hubungi supplier peralatan kanggo panggantos produk utawa layanan bali. Sampeyan uga bisa maca kanthi ati-ati isi sing cocog ing manual produk kanggo mesthekake yen sampeyan njupuk inisiatif ing komunikasi layanan sawise-sales.

  

Perlindhungan kabel daya - kabel daya kudu diuripake supaya ora diidak-idak utawa dijepit dening obyek sing diselehake utawa diselehake. Wigati khusus kanggo kabel ing colokan lan soket penak lan posisi kanggo metu saka peralatan.

  

Saluran listrik - sistem antena njaba ora bakal ana ing cedhak saluran listrik nduwur sirah utawa lampu utawa sirkuit listrik liyane, utawa ing papan sing bisa tiba ing saluran listrik utawa sirkuit kasebut. Nalika nginstal sistem antena eksternal, ati-ati supaya ora ndemek kabel listrik utawa sirkuit kasebut, amarga ndemek bisa nyebabake pati sampeyan.

  

Kakehan - aja kakehan soket tembok utawa kabel ekstensi amarga bisa nyebabake geni utawa kejut listrik.

  

Grounding antena ruangan - yen antena njaba utawa sistem kabel disambungake menyang peralatan, mesthekake yen antena utawa sistem kabel wis grounded kanggo nyedhiyani sawetara pangayoman marang lonjakan voltase lan akumulasi daya statis.

  

Pangolahan Peralatan

Reresik - Tansah elinga yen cairan utawa pembersih ekstra kayata aerosol ora ana gunane kanggo ngresiki piranti, nanging kain reresik alus sing rada lembab luwih apik!

  

Aksesoris - aja nganggo aksesoris sing ora dianjurake dening pabrikan peralatan amarga bisa mbebayani.

  

Nangani peralatan kasebut kanthi ati-ati. Penanganan kasar, mandheg cepet, kekuwatan sing gedhe banget, lan obah ing permukaan sing ora rata bisa nyebabake peralatan tiba utawa rusak.

  

Ventilasi - Tansah ninggalake ruang liwat udara sing tepat kanggo peralatan radio supaya ora panas banget, iki tegese AJA ninggalake peralatan stasiun ing sawetara wilayah cilik lan diblokir, lan ninggalake ventilasi udara kasebut kanthi amba tinimbang dilebokake kanthi rapet ing ngarepe sawetara permukaan sing atos. minangka tembok utawa amben. Lan uga kudu ngerti babagan: nggawe pangaturan apa wae kanggo peralatan mung nalika sampeyan dadi insinyur pangopènan, utawa peralatan bisa gampang rusak amarga operasi sing ora bener.

  

Bagean panggantos - Yen bagean panggantos dibutuhake, priksa manawa teknisi layanan nggunakake bagean panggantos sing ditemtokake dening pabrikan utawa sing duwe ciri sing padha karo komponen asli. Panggantos sing ora sah bisa nyebabake geni, kejut listrik, utawa bebaya liyane.

  

liyane

Banyu lan Kelembapan - aja nggunakake peralatan cedhak banyu - contone, cedhak bathtub, washbasin, sink pawon utawa washing basin; Ing ruang paling ngisor sing lembab; Utawa cedhak karo kolam renang utawa panggonan sing teles utawa lembab sing padha.

  

Stabilitas - aja nyelehake peralatan ing permukaan sing ora stabil. Peralatan kasebut bisa tiba, nyebabake ciloko serius kanggo awak dhewe utawa wong liya, lan nyebabake karusakan serius ing peralatan kasebut. Sing paling apik kanggo nginstal kabeh peralatan siaran ing rak utawa krenjang dianjurake dening supplier utawa ngedol karo peralatan.

  

Kilat - kanggo menehi pangayoman tambahan kanggo peralatan nalika badai, utawa yen ditinggalake lan ora digunakake kanggo dangu, copot saka soket tembok lan copot sambungan antena utawa sistem kabel. Iki bakal nyegah karusakan ing peralatan sing disebabake dening kilat lan gelombang listrik.

  

Obyek lan cairan - aja nyurung samubarang jinis obyek menyang peralatan liwat bukaan, amarga bisa kena kontak karo titik voltase mbebayani utawa bagean short-circuit, nyebabake karusakan peralatan, geni, utawa kejut listrik. Kajaba iku, jaga peralatan radio sampeyan, lan aja ana barang liyane sing diselehake ing ndhuwur peralatan utawa bahan liyane sing ora ana gandhengane kayata banyu utawa cairan liyane sing bakal ditrapake ing permukaan peralatan, mula ora tahan tekanan utawa anti banyu.

  

Inspeksi safety - sawise ngrampungake layanan utawa ndandani produk, takon teknisi layanan kanggo nindakake inspeksi safety kanggo nemtokake manawa peralatan kasebut beroperasi normal.

  

Pemasangan tembok utawa langit-langit - peralatan mung bisa dipasang ing tembok utawa langit-langit sesuai karo rekomendasi pabrikan.

  

Panas - peralatan kudu dijauhake saka sumber panas, kayata radiator, pengatur panas, tungku, utawa produk sing ngasilake panas liyane (kalebu amplifier)

 

Pangopènan Dibutuhaké kanggo Saben Stasiun Radio

Iki bisa uga salah pangerten umum saka akeh operator stasiun radio: peralatan penyiaran larang banget. Pangopènan ora perlu amarga bisa nyebabake karusakan ing peralatan. Nanging, apa iki bener? Kasunyatane yaiku: peralatan penyiaran sing luwih larang lan canggih, pamriksa lan pangopènan luwih periodik kudu ditindakake.

  

Pangopènan reguler uga bisa ngluwihi umur layanan maksimal peralatan ing stasiun sampeyan amarga biaya tuku kanggo sawetara peralatan penyiaran cukup apik tenan, pangopènan sing cukup bisa mesthekake yen stasiun radio ora perlu kerep ngganti peralatan penyiaran sing larang, sing mbantu radio kasebut. stasiun nyimpen biaya ageng kanggo ngganti peralatan siaran anyar padha. Kanggo sawetara stasiun radio LPFM sing mentas diadegake, yen umur layanan produk sing luwih dawa utawa transmisi sinyal audio sing luwih dhuwur kanggo peralatan siaran dikarepake, mula penting banget kanggo njaga peralatan stasiun radio kanthi periodik.

  

Sing paling penting yaiku, manawa stasiun anyar utawa stasiun lawas, pangopènan biasa kanggo peralatan lan situs transmisi bisa mbantu insinyur pangopènan prédhiksi sawetara masalah fatal sing bisa mengaruhi stasiun siaran luwih dhisik, lan nggawe langkah-langkah remedial sing pas kanggo nyegah masalah. sadurunge kedadeyan. Iki bisa mesthekake yen, contone, nalika pemancar radio dumadakan kobong amarga nglirwakake pangopènan utawa tuwa komponen, sing nyebabake program radio mandheg muter, pamireng program radio sampeyan bisa sambat lan banjur ngalih menyang program liyane. frekuensi radio beda lan evitably godhong karo pengalaman radio ala - iki bisa dadi luwih elek tinimbang lack saka dana wiwitan!

  

Tansah digatekake manawa operasi, pangopènan, lan perbaikan sing ora bener bisa langsung nyebabake karusakan peralatan penyiaran lan malah mbebayani nyawa personel pangopènan peralatan.

  

Mulane, kanggo umume stasiun radio sing mentas diadegake, saliyane kanggo inspeksi lan pangopènan peralatan penyiaran kanthi periodik, latihan pangopènan sing perlu uga kudu disedhiyakake kanggo personel supaya entuk kawruh lan katrampilan pangopènan sing perlu, lan tansah dijaluk nggunakake alat pangopènan kanthi bener supaya bisa digunakake kanthi bener. bisa nindakake karya pangopènan terus sakabèhé saka stasiun radio ing saben minggu, saben wulan, seprapat utawa tahunan.

Kepiye Cara Njaga Situs Pangiriman FM?

Item inspeksi dhewe sing diatur dening FCC:

1. Item umum: lampu menara lan inspeksi cat menara

2. Item saben wulan: mriksa safety kanggo pager menara, priksa manawa aman lan dikunci

3. Item seprapat: mriksa frekuensi kabeh exciters, panrima STL, pemancar TSL, lan log.

4. Item saben taun: mriksa akurasi kabeh lisensi lan wewenang, kanggo mesthekake yen kabeh lisensi dianyari lan siap kanggo dipriksa.

 

Pangopènan umum kaya sing dibutuhake:

1. Ganti komponen elektronik piranti penyiaran utama/standby, kayata tabung elektronik, lsp

2. Gunakake analisa spektrum kanggo mriksa apa harmonik duwe atenuasi sing tepat, lan pindai antena lan jalur transmisi kanggo mesthekake yen frekuensi kasebut ana ing frekuensi lan duwe bandwidth sing cukup kanggo ngirim sinyal FM.

3. Priksa apa tank listrik lan generator bisa normal. Yen bahan bakar digunakake kanggo pembangkit listrik, priksa level lenga lan isi maneh tangki lenga

4. Priksa manawa cat ing tembok internal lan njaba situs kasebut sirna utawa tiba, lan ndandani kanthi tepat.

  

Pangopènan umum saben minggu:

1. Rekam log karya lan data khusus peralatan siaran inti kayata pemancar siaran lan sistem STL, kayata daya maju / dibayangke ora normal saka pemancar siaran utawa nilai kekuatan sinyal sistem STL, lan gawe pangopènan ing wektu. Aja lali karya pangopènan kakehan, priksa manawa ana kelainan kanthi ngreset kakehan

  

2. Tansah lingkungan kerja peralatan garing lan rapi, lan mesthekake yen ora ana faktor serius saka njaba, kayata bocor banyu saka atap, bocor listrik saka soket, utawa angin mlebu stasiun amarga karusakan tembok. Ngresiki kamar ing wektu kanggo nyedhiyakake lingkungan kerja sing apik kanggo personel pangopènan

  

3. Njamin integritas sistem pemantauan. Wiwit nilai peralatan saka kamar radio dhuwur banget, lan iku unrealistic kanggo ngirim personel kanggo tetep ing kamar radio (utamané sawetara kamar radio cilik), iku perlu kanggo mriksa apa sistem ngawasi lengkap, kalebu sistem sumber daya. kamera, noto kabel, etc yen ana karusakan, iku bakal didandani ing wektu

  

Pangopènan umum saben wulan:

  

1. Saliyane ngrampungake karya pangopènan ing unit mingguan, iku uga perlu kanggo nambah sawetara peralatan inti spare lan log multimeter lengkap, contone, nyambungake pemancar siaran radio spare karo mbukak goblok, supaya supaya radio mati online.

  

2. Priksa prasarana ing njero ruangan mesin, kayata pipa, tangki minyak, tangki banyu, weker kumelun, generator, lan sapiturute, kanggo mesthekake operasi normal infrastruktur kasebut, lan supaya ora bledosan amarga tekanan internal sing gedhe banget, sing bisa uga nyebabake sawetara bocor pipa, bocor lenga saka tank minyak generator lan kacilakan liyane

  

3. Priksa manawa stasiun penyiaran ing saubengé mbukak cukup, utamané ing mangsa panas nalika tetanduran tuwuh liar. Kanggo entuk jangkoan antena siaran sing luwih akeh, perlu kanggo mesthekake yen papan ing saubengé cukup mbukak. Yen perlu, potong vegetasi sing dhuwur

  

4. Priksa manawa pager menara penyiaran lan lemah ing menara cukup kuwat, lan kunci lawang mlebu menara supaya ora ana sing bisa mlebu kanthi gampang.

  

5. Calibrate instrument remot kontrol karo instrument pemancar

  

Pangopènan umum saben triwulan:

Saliyane karya pangopènan saben wulan, sawetara prasarana sing ora dingerteni kudu dijaga kanthi tepat, utamane kanggo peralatan penyiaran sing penting, kayata exciter FM lan sistem STL, sauntara, filter udara, lampu menara, lan inspeksi cat, lan liya-liyane. dibutuhake

  

Karya pangopènan sing kudu ditindakake saben taun:

  

1. Saliyane kanggo ngrampungake tugas pangopènan karya seprapat, iku uga perlu kanggo mriksa lisensi lan wewenang kabeh kamar radio kanggo mesthekake yen kabeh lisensi bisnis wis dianyari. Nalika administrasi radio lokal mriksa kamar, sampeyan ora bakal didenda

2. Ngresiki pemancar utama / siyaga, nanging priksa manawa salah siji pemancar ing kondisi bisa digunakake. Priksa manawa generator lan sirkuit lan peralatan sing gegandhengan bisa digunakake kanthi normal

3. Nindakake pemeriksaan lengkap sistem antena, kalebu sistem transmisi, menara antena, lan infrastruktur sing cocog

  

Napa Kita Perlu Njaga Studio Radio?

Studio siaran minangka papan ing ngendi program siaran audio direkam lan diproses, uga papan panyimpenan kanggo peralatan audio sing canggih.

  

Kualitas program audio stasiun penyiaran gumantung saka upaya kabeh personel ing studio penyiaran. Kita kabeh ngerti yen siaran radio ora bisa rampung dening wong siji. Ing stasiun radio LPFM profesional, saliyane insinyur pangopènan sing tanggung jawab kanggo njaga peralatan, bakal ana staf lan sukarelawan liyane sing bakal nggunakake peralatan audio sing cocog ing studio penyiaran kanggo menehi kontribusi kanggo output program siaran lengkap kanthi kualitas dhuwur.

  

Nanging, ora saben stasiun radio kaya profesional. Sawetara stasiun radio sing mentas diadegake bisa uga njupuk staf penyiaran sing ora duwe pengalaman amarga masalah anggaran, sing bisa nyebabake sawetara masalah babagan efisiensi kerja lan metode panggunaan mesin. Sanajan pengalaman kerja bisa diklumpukake langkah demi langkah, sawetara operasi sing disengaja utawa ora disengaja bisa ngrusak sawetara peralatan stasiun radio sing canggih, lan duweni potensi nambah biaya pangopènan lan malah nundha siaran normal program radio, mula kita nyebutake kabutuhan kanggo latihan sing cocog kanggo personel pangopènan peralatan - sing ana hubungane karo biaya pangopènan peralatan lan popularitas program radio.

  

Saliyane personel sing ora trampil, lingkungan studio penyiaran sing reged, kurang instruksi peralatan lan aturan lan peraturan studio sing kacau uga bakal duwe pengaruh negatif sing gedhe kanggo peralatan penyiaran, sing bakal langsung utawa ora langsung mengaruhi penghasilan sakabèhé stasiun penyiaran. Mula, kanggo kabeh personel stasiun penyiaran, Njaga studio radio iku padha karo njaga kepentingane dhewe, sing dudu perkara sing gampang. Master stasiun radio perlu kanggo ngukur impact potensial saka sawetara faktor obyektif ing stasiun radio saka akeh ngarepke, supaya bisa ngrancang sistem manajemen stasiun radio sing luwih apik, utamané related kanggo manajemen financial, kayata carane ngurangi biaya pangopènan peralatan.

   

Isi ing ngisor iki yaiku daftar priksa pangopènan studio radio, diowahi adhedhasar umpan balik saka pelanggan FMUSER sing wis sukses nggawe stasiun radio lan terus beroperasi kanthi sehat, ngarep-arep bisa mbantu para pemilik stasiun sing wis utawa bakal mbangun stasiun radio.

Carane Njaga Studio Radio?

1. Nggawe lingkungan kerja penyiaran sing apik kanggo personel studio

Staf stasiun radio minangka faktor penting kanggo njamin operasi normal stasiun radio. Mulane, mangga nyedhiyakake bawahan sampeyan karo lingkungan kerja radio sing bermutu lan njamin lan njaga pambangunan infrastruktur, sing ora mung bisa ningkatake efisiensi staf stasiun radio, nanging uga bisa narik luwih akeh tamu stasiun radio lan ningkatake muhibah kanggo stasiun radio sampeyan!

1) Nggawe lan Desain Studio Radio

Akeh pelanggan bakal takon FMUSER "Apa sing kudu ditimbang sadurunge mbangun stasiun siaran radio profesional?".

Jawaban iki bener banget prasaja:

Pasokan Banyu lan Listrik - nyedhiyakake kahanan urip sing dibutuhake kanggo operasi terus-terusan stasiun radio, lan pasokan banyu lan listrik sing stabil ndadekake siaran program radio sing berkualitas.

Kamar karo Fungsi Beda - ruangan udud, ruang rekaman, ruang istirahat, kamar mandi, lan uga area dolanan bocah bisa dirancang miturut anggaran sampeyan

Keperluan Saben dina - dispenser banyu, handuk kertas, teko, mesin kopi, lan malah mesin cuci, ayo nggawe kabeh wong betah.

Furnitur sing dibutuhake - sofa, kursi, stasiun radio... Nyedhiyani papan kerja lan istirahat kanggo tamu lan staf.

Piranti Listrik - AC, kulkas, open gelombang mikro ... Nyukupi kabutuhan saben dina saka Staff studio radio.

Lampu Studio - lampu meja, lampu gantung, sorotan ... Iki bisa uga mengaruhi tampilan kabeh wong ing studio.

Dekorasi Studio - gaya desain, tata radio ... Nggawe roso kesengsem pisanan apik ing tamu radio

Desain Safety - Kelembapan-bukti, Nyegah geni, ventilasi ... Sampeyan ora pengin efforts kanggo boroske

Perlengkapan Khusus - Topeng medis, alkohol sing disterilisasi, termometer ... Ngurangi risiko epidemi covid-19! "Gawe studio radio minangka omah nomer loro!"

  

2) Njamin kahanan sanitasi studio

Ing wabah global covid-19, prelu menehi perhatian marang pencegahan lan kontrol pribadi, utamane ing sawetara papan sing terbatas kayata studio radio. Mula, kanggo mesthekake kahanan sanitasi stasiun radio, rong langkah kudu ditindakake: Sanitary dhasar lan Pencegahan & Kontrol Epidemi

Hygiene pribadi - disinfeksi, menehi tandha lan nyimpen barang-barang pribadi, njaga tangan resik nalika nangani peralatan, njaga klamben sing resik lan rapi, ora muntahake, ora sampah, lsp

Studio Hygiene - ngresiki studio radio kanthi periodik, kalebu mbusak hama omah, koleksi bledug, reresik sampah, reresik desktop, reresik karpet, polishing perabot, lsp

Nyegah & Kontrol COVID-19 - Deteksi suhu kanggo tamu, topeng tansah aktif lan ora dicopot yen ora perlu, tansah elinga nggunakake alkohol kanggo disinfect peralatan siaran sing digunakake dening tamu, nyiapake kabutuhan saben dina kanggo tamu, lsp "Studio sing resik lan rapi mesthi nggawe wong seneng!"

  

3) Ngapikake Manajemen peralatan studio radio

Salinan Manual Produk - Kanggo ngindhari informasi pangopènan penting sing ilang, saben jinis peralatan studio radio kudu duwe sawetara salinan instruksi produk utama lan cadangan.

Golek Kepemimpinan - Wong khusus kudu dijenengi lan tanggung jawab kanggo latihan safety kanggo staf radio lan manajemen peralatan terpadu

Pedoman Peralatan Radio - nulis manual produk utawa ndarbeni manual saka supplier peralatan kanggo sawetara peralatan siaran sing kerep digunakake, utawa kanggo masang sawetara FAQs peralatan sing bisa katon, lan ngirim pancegahan nalika nggunakake peralatan ing sawetara panggonan conspicuous kanggo ngindhari karusakan sengaja kanggo peralatan radio.

Latihan internal - kanthi periodik nindakake latihan internal kanggo personel studio siaran, nerangake cara panggunaan lan pancegahan macem-macem peralatan studio, lan mriksa efek latihan kanthi rutin

Panggonan Setup paling apik - sampeyan ora bisa ngerti sebabe peralatan penyiaran kasebut bakal rusak amarga sawetara alasan, sing bisa uga tabrakan sing ora disengaja utawa sengaja rusak utawa puteran peralatan kasebut. Mulane, saliyane latihan internal lan ngindhari panggunaan kekuwatan ing peralatan siaran, sampeyan uga bisa nyiyapake papan khusus kanggo peralatan radio lan nglindhungi, umpamane, golek papan ing ngendi wong diwasa bisa nggayuh peralatan kasebut nanging bocah-bocah ora bisa, utawa nempel sawetara stiker bebaya kanggo panggunaan peralatan kasebut, supaya bisa nyuda kontak sing berlebihan ing antarane peralatan studio lan pihak katelu ing negara sing ora bisa digunakake.

Pangopènan Fault Reporting - personel pangopènan kudu diatur kanggo nglaporake masalah teknis ing wektu nalika peralatan ing studio siaran salah lan aja lali pangopènan peralatan mung teknisi. "Wong kudu ngurus urusane dhewe"

  

2. Filing Material lan Arsip

File peralatan studio radio meh padha karo peralatan kasebut, uga ana macem-macem peralatan siaran ing studio, lan standar kerjane beda-beda, mula cara pangopènan sing cocog uga beda. Sampeyan bisa uga ora duwe sistem kawruh produk lengkap sing padha karo supplier peralatan radio, lan sawetara informasi rinci disimpen minangka rahasia bisnis lan dadi ora kadhaptar online, mulane, iku meh mokal kanggo sampeyan njupuk informasi dicithak padha ing manual dening Googling ing wektu sing cendhak, utamane kanggo sawetara manual penting. Kajaba iku, bahan kasebut minangka bagean saka barang sing dibayar. Mangga mbudidaya pentinge bahan kasebut. Yen ilang, sampeyan bisa uga ora bisa diwenehi manual padha saka supplier peralatan free maneh. Mula, elinga ngajukake "produk gratis" iki

  

Atur File Peralatan Penting - manual produk bisa uga minangka salah sawijining file studio radio sing paling penting. Isine kabeh informasi penting saka produk sing cocog saka jeneng, model, paramèter, pangopènan, etc. Sawetara supplier peralatan radio profesional bakal nyedhiyani solusi turnkey studio radio lengkap. Dheweke ora mung ngrancang paket peralatan studio sing paling cocog karo anggaran sampeyan kanggo radio, nanging uga nyedhiyakake instalasi lan komisi peralatan ing situs (yen kahanan ngidini) lan ninggalake diagram kabel saben peralatan studio. Nalika nindakake pangopènan peralatan saben minggu utawa saben wulan, utamané ing pangopènan kabel peralatan radio, diagram wiring bisa mbantu kita nemokake fault. Kajaba iku, sampeyan uga bisa njupuk foto utawa video saka instalasi peralatan lan situs commissioning lan ngrekam kabeh proses. Nalika Insinyur sampeyan ora duwe pitunjuk pangopènan peralatan, foto lan video kasebut bisa nggawe dheweke sumunar.

  

Gawe Log Rekaman Unik - yen sampeyan dadi manajer stasiun radio, sampeyan kudu nindakake operasi stabil studio radio lan sistem transmisi, tegese sampeyan kudu ngrekam proses siaran radio sakabèhé saka wiwitan nganti pungkasan, kalebu proyek siaran rincian, peralatan sing digunakake, etc., kang ngemot kabeh pengalaman lan pengamatan, Mulane, log rekaman iki kudu unik. Insinyur RF lan pangopènan tanggung jawab kanggo kontrol lapangan siaran lan pangopènan peralatan. Nanging ora kabeh manajer stasiun radio minangka insinyur RF. Mulane, kanggo insinyur stasiun radio, log rekaman pribadi uga dibutuhake, nanging konten sing direkam bisa uga luwih cenderung kanggo pangopènan lan solusi peralatan.

  

Manual Peralatan Homebrew - iki luwih kaya tutorial peralatan. Personel pangopènan bisa ngrekam sawetara informasi penting, lan ngowahi lan ngatur dadi tutorial panggunaan produk, kayata ngrekam setelan parameter gawan peralatan sadurunge daya urip, utawa ngrekam carane bener lan aman nguripake / mateni peralatan, utawa kanggo ngrekam peralatan. proses serep sistem, utawa ngrekam jinis peralatan sing wis Applied, etc. Ing sakabèhé peralatan ngrekam apa menehi cara sing luwih efisien kanggo karya pangopènan. Iku uga handbook apik, kang mbisakake biaya latihan luwih murah lan mbantu nemen ngurangi biaya operasi lan pangopènan stasiun radio, kanggo newbies radio, padha bisa ngerti liyane babagan carane stasiun radio dianggo.

  

Panyimpenan Bersatu kanggo Filing - mesthi, sing paling penting yaiku golek papan ing ngendi data penting kasebut bisa disimpen kanthi seragam lan aman, manawa manual produk, diagram kabel peralatan, utawa gambar lan video situs instalasi, lsp. FMUSER banget nyaranake supaya ngumpulake kabeh file sing dibutuhake saka saben peralatan studio radio ing wektu lan ngumpulake ing panggonan sing gampang diakses, garing lan normal, aja lali njupuk langkah-langkah kemasan sing tahan kelembapan. Nalika pangopènan peralatan kudu ditindakake kanthi tepat, tim pangopènan bisa nanggapi kanthi cepet lan entuk bahan pangopènan peralatan sing cocog nalika sepisanan

  

3. Nggawe Rencana Pangopènan Paling Apik

Pangopènan peralatan siaran beda karo pangopènan produk biasa. Peralatan siaran luwih tepat lan biasane duwe biaya pangopènan sing luwih dhuwur. Mula, sadurunge nindakake pangopènan peralatan ing studio radio, sampeyan kudu nimbang rong faktor utama: personel pangopènan lan anggaran pangopènan

  

Singkatipun, tenaga kerja lan sumber daya minangka faktor penting sing kudu ditimbang ing perawatan peralatan stasiun radio. Dheweke raket banget. Dana pangopènan peralatan lan anggaran rekrutmen sing nyukupi asring bisa njupuk personel pangopènan peralatan sing luwih apik, dene sumber daya liyane, kayata rencana pangopènan peralatan sing rinci, bisa nggedhekake peran tenaga kerja lan dana lan mbantu nuntun kabeh proses pangopènan peralatan siaran.

  

Wigati dicathet menawa ora ketompo carane kita mbayar efforts kanggo rincian plans pangopènan peralatan, mesthi ana owah-owahan sing ora dikarepke sing bisa kelakon sak pangopènan nyata.

  

Isi ing ngisor iki minangka sawetara faktor penting sing kudu dipikirake kanthi ati-ati nalika njaga peralatan stasiun radio:

  

1) Mbangun Tim Radio Panjenengan

Sanajan sampeyan bisa ngaku yen sampeyan direktur stasiun radio, teknisi RF, lan insinyur pangopènan peralatan ing wektu sing padha, nanging sejatine sampeyan mung duwe 24 jam sedina, bisa uga butuh sawetara jam kanggo peralatan sing mbutuhake pangopènan biasa. , lan iku mung bagean saka karya saben dina stasiun radio, sampeyan uga kudu njupuk sawetara wektu kanggo ngrekam umpan balik peralatan - sampeyan kamungkinan bakal kantun sawetara informasi penting ing proses iki.

  

Dadi, kenapa ora nyoba nyedhiyakake tugas kasebut kanggo personel tartamtu? Maksudku, yen sampeyan duwe tim radio.

  

Tip: Peran Siaran Beda ing Stasiun Radio  

Penyiar - Penyiar ngomongake stasiun radio, tanggung jawab kanggo siaran radio, iklan lan pengumuman layanan, lsp.

  

Kepala insinyur - kepala teknisi stasiun radio, tanggung jawab kanggo pengawasan personel teknis, pangopènan lan regulasi peralatan, kontrol radio ing situs, kepatuhan lan inspeksi hukum stasiun radio, lsp.

  

Engineer Maintenance - padha karo tanggung jawab kepala insinyur, tanggung jawab khusus kanggo pangopènan peralatan utawa mrikso peralatan siaran sawise nampa keluhan saka pamireng.

   

Direktur Musik - tanggung jawab kanggo nangani perpustakaan musik radio, ngrumusake rencana kegiatan pemasaran radio, hubungan masyarakat, lsp

  

Direktur warta - tanggung jawab kanggo njaga sumber berita lan produksi program siaran radio, nuntun lan ngawasi personel departemen warta, lsp

  

Kapribaden on-air - tanggung jawab kanggo nyritakake crita siaran sing nyata. Dheweke dadi juru bicara stasiun radio, sing beda karo penyiar

  

Direktur produksi - tanggung jawab kanggo output program radio lan sawetara logistik, lan ngawasi kelancaran proses output program radio

  

Direktur program - tanggung jawab kanggo regulasi lan pengawasan isi final program radio

  

Direktur Promosi - tanggung jawab kanggo publisitas gambar eksternal saka stasiun radio lan ngrumusake kegiatan promosi

  

Manajer Stasiun - tanggung jawab kanggo kabeh urusan saben dinane stasiun radio, kayata rekrutmen lan pelatihan personel, nggawe jadwal siaran program radio, ngatur keuangan stasiun radio, lsp.

  

Yen sampeyan duwe budget cukup kanggo rekrutmen, sampeyan bisa kanthi gampang duwe klompok personel radio trampil sing bisa tanggung jawab kanggo panggunaan saben dina lan ngatur stasiun radio lan mbantu sampeyan nuduhake karya pangopènan radio sing rumit.

  

Sampeyan uga bisa njupuk kesempatan kanggo njupuk sawetara interns utawa lan sukarelawan radio komunitas. Sanajan iki bisa nambah beban manajemen personel, iku uga cara sing apik kanggo njamin operasi peralatan radio sing aman, utamane nalika sawetara personel pangopènan peralatan ora ana ing kantor.

  

2) Mangga nimbang biaya pangopènan peralatan kasebut kanthi teliti

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, yen sampeyan duwe sistem kawruh babagan peralatan penyiaran sing profesional, sampeyan bisa dadi master stasiun stasiun penyiaran utawa personel pangopènan peralatan.

  

Nanging, umume master stasiun ora mesthi apik ing pangopènan peralatan radio kaya sing ditindakake dening insinyur ahli RF, lan biaya rekrutmen insinyur pangopènan peralatan radio ahli dhuwur banget, mula biaya umum pangopènan peralatan stasiun siaran umum ora bisa dibayangake.

  

Kajaba iku, nalika panyedhiya peralatan penyiaran sing bisa nyedhiyakake layanan ndandani lan pangopènan peralatan profesional, adohé atusan kilometer saka sampeyan, utawa malah ing sawetara panggonan ing sisih liya segara, sampeyan bakal mbayar kaping pirang-pirang biaya pangopènan peralatan biasa. - amarga sampeyan kudu ngirim peralatan sing dibutuhake pangopènan menyang supplier ing samodra

  

Mesthi wae, sampeyan uga bisa nuruti sarane - tuku utawa nyewa bagean anyar ing cedhak stasiun radio kanggo ngganti sing rusak, nanging ing kasus apa wae, sampeyan bakal mbayar strategi pangopènan sing sampeyan pilih.

  

Kanggo pamilik stasiun radio ing sawetara negara berkembang, ora wajar yen ngirim peralatan siaran radio sing akeh banget kasebut bali menyang pabrikan peralatan ing ewonan mil. Biaya kargo lan pangopènan agensi sing dhuwur banget.

  

Fmuser kanthi iki nyedhiyakake sawetara biaya pangopènan peralatan sing dibutuhake lan cara umum kanggo nyuda biaya kasebut, ngarep-arep bisa mbantu sawetara pamilik stasiun radio nyingkirake masalah biaya operasi lan pangopènan sing dhuwur. Biaya pangopènan peralatan umum kalebu:

 

Biaya transportasi

Definisi: Nalika peralatan stasiun radio sampeyan kudu dikirim menyang supplier peralatan, sampeyan bakal nanggung biaya peralatan surat iki

Carane Ngurangi Biaya Transportasi?

Sampeyan bisa nuduhake biaya express dhuwur liwat rembugan cukup lan komunikasi karo supplier peralatan. Sampeyan uga bisa nemokake panyedhiya layanan pangopènan peralatan siaran lokal lan mbayar biaya pangopènan tartamtu kanggo entuk layanan pangopènan peralatan sing cocog.

  

Nanging iki biasane ORA AMAN: sampeyan ora bisa ngira manawa biaya pangopènan peralatan lan standar pangopènan sing diwenehake dening pihak katelu cocog karo standar kasebut.

  

Yen peralatan stasiun radio sampeyan isih ora bisa digunakake kanthi lancar kaya sadurunge sanajan biaya pangopènan atusan dolar, sampeyan bisa uga kudu tuku peralatan sing padha saka supplier maneh, sing bakal dadi biaya liyane.

  

Biaya Buruh

Definisi: Peralatan siaran sampeyan butuh pangopènan profesional, mula sampeyan kudu mbayar sing menehi layanan pangopènan

  

Sawetara biaya tenaga kerja potensial kalebu:

Gaji karyawan pangopènan peralatan

Biaya pangopènan personel teknis pemasok peralatan (siji utawa saben jam)

Biaya personel ekspres peralatan (asring dibayar kanggo perusahaan ekspres sekaligus)

Biaya komuter saka pemasok peralatan (yen sampeyan cedhak karo pemasok peralatan lan luwih seneng ngatur teknisi kanggo pangopènan ing situs, sampeyan kudu mbayar sawetara biaya personel saka pemasok peralatan, kayata biaya akomodasi lan transportasi)

  

Carane Ngurangi Biaya Tenaga Kerja?

Ing kasus apa wae, sampeyan ora bisa ngindhari biaya pangopènan manual, kajaba sampeyan pengin njupuk alih kabeh karya siaran radio piyambak, sampeyan kudu njupuk biaya pangopènan manual minangka bagéan penting saka biaya pangopènan peralatan stasiun radio.

  

Sejatine, sanajan ing sawetara stasiun radio ing negara lan wilayah maju, biaya pangopènan manual isih dadi topik sing ora bisa dihindari, nanging liwat sawetara rencana pangopènan radio sing cukup, sampeyan bisa nyuda biaya pangopènan manual sing ora perlu. Contone, kanthi mbandhingake biaya pangiriman lan pangopènan ekspres peralatan dening pemasok peralatan karo biaya nyewa buruh pangopènan peralatan, sampeyan bisa kanthi gampang nggawe rencana pangopènan peralatan sing paling cocog karo anggaran sampeyan.

  

Dibandhingake karo layanan pangopènan sing disedhiyakake dening pihak katelu (kayata supplier peralatan utawa perusahaan pangopènan lokal), sampeyan kudu luwih kenal karo pangopènan dhasar lan karya overhauling kanggo peralatan radio, lan terus sinau lan latihan. Mung kanthi cara iki bisa mbantu sampeyan nggawe kesadaran babagan pangopènan peralatan, nyuda biaya pangopènan, lan nggawe operasi jangka panjang kanggo stasiun radio kanthi cara sing sehat.

  

Biaya Panggantos Parts Peralatan

Peralatan stasiun radio kayata pemancar FM daya dhuwur, saliyane cangkang alloy aluminium lan sawetara antarmuka input lan output, ana uga akeh bagean inti, kayata amplifier, tuner, papan sirkuit, lsp. Kanggo ndandani utawa ngganti bagean inti iki bakal dadi larang.

  

Yen sampeyan adoh saka supplier peralatan radio, lan kanthi kasempatan, sawetara bagéan inti saka peralatan radio mung diobong, sampeyan bisa uga kudu bola-bali pesen bagean sing kalebu pajak saka situs web supplier lan mbayar biaya barang sing dhuwur.

  

Utawa sampeyan bisa uga milih tuku bagean sing padha ing cedhak, lan takon insinyur pangopènan peralatan kanggo nindakake pakaryan, nanging kemungkinan sing beda-beda ing antarane bagean sing beda-beda nyebabake ora cocog ing antarane piranti kasebut lan peralatan siaran sing rusak, tegese dhuwit sampeyan bisa uga. wis boroske.

  

Carane Ngurangi Biaya Panggantos?

Yen sampeyan kuwatir babagan kualitas peralatan radio sing sampeyan tuku lan ngarepake nyuda wektu pangopènan, sampeyan kudu milih supplier peralatan stasiun radio sing paling apik sadurunge nggawe pesenan.

  

Nanging sampeyan uga kudu ngerti yen sanajan peralatan radio sing diwenehake dening pabrikan paling dhuwur, operasi jangka panjang & beban dhuwur mesthi bakal nggawa masalah ing sawetara bagean mesin kaya tuwa lan gagal.

  

Mulane, sampeyan kudu mbayar manungsa waé ekstra kanggo pangopènan peralatan siaran radio periodik, utamané sing hard-kanggo-disassemble peralatan radio gedhe banget, lan ngrekam proses pangopènan ing log karya, supaya sampeyan bisa nyuda biaya pangopènan masalah padha lan biaya panggantos bagean inti.

  

Kajaba iku, yen ana peralatan radio sing gagal lan mbutuhake ndandani darurat, supaya ora ilang pamireng sing disebabake dening hawa mati ing wektu sing suwe, sampeyan kudu nyiyapake sawetara bagean peralatan sing ana sing rawan lan asring diganti sing dibutuhake sadurunge, utawa hubungi supplier peralatan. lan takon kanggo menehi panuntun dhumateng pangopènan peralatan saben dina utawa layanan pangopènan online/ing situs liyane.

  

Manajemen Anggaran Pangopènan

Pangopènan peralatan penting banget, lan sampeyan kudu nandur modal akeh energi lan biaya kanggo nindakake karya iki kanthi apik, sing bisa mbantu ndawakake umur layanan peralatan radio sampeyan.

  

Pentinge ngrancang biaya pangopènan peralatan ngluwihi kabeh langkah sing paling penting. Nalika sampeyan pungkasanipun nyadari imbangan saka revenue lan pangeluaran saka stasiun radio, please ora pelit kanggo allocating bagéan saka income minangka budget pangopènan peralatan.

  

Yen sampeyan duwe kawruh financial tartamtu, sampeyan bisa gampang ngerti sing planning budget pangopènan peralatan bener prilaku investasi cukup: nalika stasiun radio wis ing operasi terus kanggo sawetara taun, karo akeh masalah kayata nyandhang lan tuwa saka peralatan siaran, pangopènan banjur iku mesthi.

  

Nanging, tansah elinga yen pangopènan peralatan mung bisa nyuda jurusan nyandhang mesin lan wektu tundha tuwa, Sampeyan ora bisa supaya tetep ing stasiun radio ing salawas-lawase kanggo ngawula sampeyan lan pirsawan.

  

Senajan ana jinis peralatan stasiun radio sing penting, lan biaya pangopènan kanggo jinis peralatan tansah dhuwur, nanging yen sampeyan milih kanggo pesenan kanggo peralatan anyar padha tinimbang ngramut sing digunakake, sampeyan bisa mbayar kaping pirang-pirang. biaya pangopènan. Nanging, liwat manajemen anggaran pangopènan radio sing cukup, sampeyan bisa mesthekake yen peralatan radio bisa mlaku kanthi lancar nganti suwe. Malah yen ana sawetara faults, sampeyan bisa duwe budget cukup kanggo mesthekake yen rencana pangopènan peralatan bisa digawa metu sampurna

  

Kepiye Cara Ngatur Anggaran Pangopènan Peralatan?

Modal lan anggaran minangka topik sing langgeng kanggo saben pemilik stasiun radio, sing uga dadi basis dhasar kanggo slamet stasiun radio.

  

Sawise peralatan gagal, sampeyan bisa milih kanggo nindakake karya pangopènan dhewe utawa nyerahke menyang supplier peralatan, nanging ora ketompo carane cara, sampeyan bakal nanggung akèh biaya pangopènan peralatan

  

Ana sawetara gagasan kanggo mbantu sampeyan ngatur anggaran pangopènan peralatan kanthi bener:

Tansah eling: Nggawe dhaptar penghasilan & biaya saben wulan

Takon dhewe: Apa biaya kasebut pancen perlu?

Ngerti prabédan: biaya siji-wektu & terus-terusan

 

a) Dhaptar Biaya lan Tabungan Saben wulan 

Pangopènan lan perbaikan peralatan kudu dadi prioritas utama karya radio. Sanajan sampeyan mikir isih ana akeh faktor liyane sing luwih penting tinimbang iki, sampeyan bakal mbayar rega sing nglarani yen ana peralatan radio sing mandheg nalika streaming program radio amarga ora ana pangopènan.

  

Iki ngelingake sampeyan dhaptar biaya lan tabungan saben wulan stasiun radio, supaya bisa nyedhiyakake anggaran kanggo pangopènan lan tuku kanthi cara sing pas lan cukup.

  

Utamané kanggo sawetara stasiun radio sing sensitif biaya lan budget, iku banget wicaksana kanggo nyimpen bagéan saka income saben wulan stasiun radio kanggo pangopènan peralatan, mrikso lan tuku, malah yen sampeyan ora bisa nggunakake dhuwit sak wentoro, nanging sampeyan ora bisa njamin. supaya sampeyan ora kudu ngganti peralatan radio utawa nindakake pangopènan lan mrikso peralatan radio ing mangsa ngarep.

  

Kajaba iku, nyisihake bagean saka tabungan minangka anggaran pangopènan peralatan saben wulan bisa menehi katentreman atine.

  

b) Perlu utawa Ora Perlu?

Mesthi ana sawetara biaya sing ora penting ing laporan keuangan saben wulan stasiun, nanging biaya apa wae sing dibutuhake lan cukup kanggo pangopènan peralatan stasiun radio.

  

Yen sampeyan nemokake sawetara biaya sing ora perlu luwih gedhe tinimbang biaya sing dibutuhake, sampeyan kudu waspada manawa penghasilan sampeyan digunakake ing sawetara papan sing ora penting, lan nggawe pangaturan pas wektune miturut kahanan sing nyata.

  

c) Sepisan utawa Terusake?

Saben staf ing stasiun radio, saka manajer stasiun, insinyur RF nganti host radio, ngarep-arep manawa investasi kabeh peralatan radio minangka biaya sepisan, sing cukup.

  

Yen akeh peralatan kudu kerep diganti, mesthine bakal nambah biaya gedhe kanggo pemilik stasiun. Kanggo insinyur stasiun, Iki tegese instalasi peralatan tambahan lan beban kerja testing

 

Kanggo host radio, iki tegese dheweke kudu nglampahi wektu luwih akeh kanggo sinau babagan nggunakake peralatan kasebut.  Investasi biaya siji-wektu, kayata sawetara peralatan input audio lan perabot, bisa digunakake ing stasiun radio nganti pirang-pirang taun yen dijaga kanthi bener; Sawetara bagean peralatan bisa uga kudu diganti kanthi asring supaya bisa njaga kahanan kerja sing apik

  

Biaya pangopènan radio liyane, kayata biaya kebutuhan saben dina, keperluan, lan liya-liyane. Yen anggaran sampeyan ora cukup, sampeyan kudu nyuda biaya sepisan lan nransfer bagean anggaran kasebut minangka biaya pangopènan peralatan yen perlu.

 

4. Atur Urusan Stasiun Sampeyan kanthi Luwih Apik

Ing kasus apa wae, manajer stasiun kudu tanggung jawab kanggo kabeh urusan stasiun, nanging manajer stasiun mung ora bisa entuk manajemen personel lan peralatan kanthi skala gedhe. Mula, perlu ngrumusake rencana manajemen pangopènan stasiun sing rinci lan dileksanakake sacara periodik

  

1) Manajemen Peralatan Stasiun Radio

Peralatan audio, perabot, peralatan listrik, lan malah kunci lawang. Preduli saka jinis peralatan, sampeyan kudu ngetung kabeh peralatan stasiun radio lan peralatan studio sing wis dituku, klasifikasi jeneng peralatan iki, lan input menyang database komputer kanggo panyimpenan.

  

Ing wektu sing padha, sampeyan uga kudu menehi jeneng wong sing tanggung jawab ing saben departemen. Yen ana sawetara masalah khusus ing situs siaran, kayata penundaan program sing disebabake kegagalan mesin, saben departemen bisa nanggapi kanthi cepet.

  

Personel pangopènan peralatan bakal tanggung jawab kanggo pangopènan mesin lan rekaman log pangopènan, lan hubungan masyarakat sing tanggung jawab kanggo njlentrehake alasan penundaan kasebut marang pamirsa bakal dipasrahake menyang tuan rumah, Wong sing tanggung jawab kanggo komando ing situs. bakal dipasrahake marang sing tanggung jawabe, lsp... kabeh kayane wis tertib, ta? Premis yaiku sampeyan wis nggawe pengaturan kanggo peralatan penyiaran iki lan wong sing tanggung jawab!

  

2) Manajemen kanggo Saben Personil Radio

Tuan rumah radio, insinyur RF, personel ing situs, wong lampu, lan malah tamu radio, kabeh peran kasebut nindakake tugas sing beda-beda. Kakurangan kasebut bakal nyebabake kelangan kelancaran siaran program radio sampeyan.

  

Yen sampeyan ana manager stasiun radio, sampeyan kudu menowo karo proses program radio ing advance, Lan ngawasi saben bagean saka kabèh proses saka produksi program kanggo siaran, lan nanggapi ing wektu nalika sawetara Staff ninggalake dumadakan utawa njaluk cuti, supaya minangka kanggo nambah efisiensi kerja sakabèhé saka radio lan njamin siaran normal program radio

  

3) Manajemen kanggo Siaran Radio

Proses produksi program radio, proses pangopènan peralatan radio, proses transfer personel, lsp... sampeyan kudu nggawe dokumen khusus kanggo ngrekam proses kerja sing bola-bali saben stasiun radio. Yen wis siyap kanggo njupuk staf radio anyar, sampeyan bisa nglatih wong-wong mau liwat cathetan iki kanggo mesthekake operasi sing luwih apik kanggo stasiun radio.

  

5. Golek Supplier Peralatan Station Radio Expert

Yen sampeyan duwe pakar supplier peralatan stasiun radio, Sugeng! Sampeyan kerep bisa entuk solusi turnkey radio sing relatif lengkap, sing tegese saliyane peralatan stasiun radio dhasar, sawetara layanan khusus, kayata instalasi peralatan, pangopènan peralatan, lan layanan sawise-sales, uga bakal diwenehake.

  

Nanging, manawa pemasok peralatan sampeyan nyedhiyakake layanan kasebut utawa ora gumantung saka panjaluk lan anggaran sampeyan. Stasiun radio ing negara lan wilayah berkembang asring mbutuhake layanan turnkey, saka dhaptar lengkap peralatan stasiun radio kanggo instalasi lan pangopènan. Alesane utamane amarga kekurangan keahlian penyiaran lan anggaran sing ora cukup.

  

Sawetara manajer stasiun bakal nginstal lan njaga saben peralatan stasiun dhewe. Nanging, bisa uga ana karusakan sing ora perlu kanggo peralatan amarga operasi sing ora bener, sing bisa nambah biaya pangopènan peralatan.

  

Mula, nalika nggoleki pemasok peralatan sing dipercaya ing tahap awal rencana konstruksi stasiun radio, saliyane sinau keahlian pangopènan peralatan, sampeyan uga kudu komunikasi layanan pangopènan luwih lanjut karo pemasok peralatan, utamane sing duwe tujuan kerjasama. Mung kanthi cara iki, nalika stasiun radio sampeyan ora duwe pengalaman pangopènan peralatan utawa ora duwe daya nalika ngadhepi masalah peralatan sing angel didandani, sampeyan bisa ngubungi supplier peralatan stasiun radio kanggo njaluk bantuan.

  

Ing ngisor iki sawetara syarat pangopènan peralatan stasiun radio sing asring dijaluk sawetara pelanggan nalika ngupaya kerjasama jangka panjang:

Nyedhiyani rencana pangopènan peralatan lengkap kanggo sawetara taun sabanjuré sawise sukses panyiapan stasiun

Nyedhiyakake manual lan instruksi pangopènan peralatan siaran gratis

Nalika sawetara peralatan penyiaran mbutuhake pangopènan surat, padha kudu nanggung biaya ekspres

Nyedhiyani dhukungan pangopènan peralatan online sing cukup, kalebu telpon lan jaringan

Nyedhiyani pandhuan pangopènan ing situs kanggo personel pangopènan peralatan

Ing watesan wektu babar pisan, bagean utawa peralatan bisa diganti ing cilik saka karusakan mesin disebabake sawetara faktor non-manungsa

  

Catetan: nalika sampeyan ngrembug layanan pangopènan iki karo supplier peralatan, mangga dileksanakake ing kontrak utawa teks, lan rekam apa supplier peralatan dijanjekake sampeyan.

  

FMUSER minangka produsen peralatan radio profesional saka China. Dheweke nyedhiyakake solusi berkualitas tinggi kanggo para panuku peralatan radio kanthi anggaran sing beda-beda, kalebu paket peralatan stasiun radio lengkap, sistem transmisi radio lengkap, lan dhukungan teknis sing wicaksana.

  

Ing wektu sing padha, FMUSER uga manajer pakar stasiun radio sing bisa dipercaya, kita bisa mbantu kabeh jinis stasiun radio kanggo nindakake operasi saben dina lan manajemen pangopènan. Miwiti saka anggaran sampeyan, kita uga bisa mbantu nggawe rencana bisnis sing paling apik kanggo persiyapan stasiun radio eksklusif.

  

Ayo ngrembug masa depan sing cerah babagan siaran radio karo FMUSER!

Pandhuan Ultimate Kanggo Expert FM Radio Station Buildup

Sajrone pirang-pirang taun keterlibatan ing bisnis peralatan siaran, kita ngerteni manawa akeh pelanggan, sanajan biaya, wektu, lan liya-liyane, pengin duwe stasiun radio FM sing pertama utawa nganyari apa sing wis ana ing stasiun kasebut, nanging isih akeh pelanggan sing ora dadi menowo carane mbangun stasiun radio lengkap kanggo pribadi / komersial nggunakake kasil.

  

Kita tansah ditakoni, "Apa sampeyan duwe dhaptar peralatan stasiun radio sing kudu dirujuk?", wangsulane "Ya mesthi". Kita nyedhiyakake peralatan siaran radio murah saka pemancar menyang sistem antena! Mesthi, ana pitakonan liyane sing padha kaya "Apa regane" utawa "Carane mbangun" babagan nganyari lan ngembangake peralatan. Ing ngisor iki dhaptar pitakonan sing kerep ditampa FMUSER saka pelanggan:

  

Apa sampeyan nyedhiyakake dhaptar peralatan stasiun radio FM sing lengkap?

peralatan apa aku kudu tuku kanggo miwiti stasiun radio?

Apa biaya stasiun radio sing duwe bathi?

Pira jinis peralatan siaran ing stasiun radio pakar?

Apa piranti sing ditemokake ing stasiun radio?

Napa aku butuh dhaptar peralatan stasiun radio?

Kepiye carane nemtokake peralatan siaran radio?

Apa sampeyan nawakake peralatan stasiun radio murah kanggo didol?

Apa paket peralatan stasiun radio lengkap?

Kepiye cara nggedhekake jangkoan pemancar radio FM?

Ing endi golek produsen peralatan stasiun radio sing paling apik?

Ing endi bisa tuku peralatan stasiun radio sing paling apik?

Kepiye cara milih peralatan siaran sing paling apik ing antarane macem-macem merek?

Apa aku bisa tuku paket peralatan siaran kanthi rega murah?

Apa rega paling apik sing bisa ditawakake kanggo sistem antena?

  

Sampeyan bisa nemokake jawaban kanthi gampang yen sampeyan takon Google kaya "Hotel paling apik ing cedhak omahku" utawa "Endi gym sing paling cedhak", nanging kanggo masalah bisnis kayata "Peralatan stasiun radio paling apik" utawa "Pemasok peralatan radio paling apik", mesthine dadi luwih angel golek jawaban amarga ora mung melu merek sing gegandhengan nanging uga nggambarake penguasaan pengetahuan profesional radio. Sampeyan bisa uga bingung babagan bagean konten kayata nilai SNR saka pemancar FM bermerek, utawa jeneng rongga khusus saka gabungan FM, lsp. Dadi pandhuan iki bakal ngenalake sampeyan kanthi basa sing paling ringkes babagan cara mbangun stasiun radio lengkap lan TCTerms tombol sampeyan kudu nimbang, lan kita bakal nuduhake sawetara pranala peralatan ekstra kanggo mbantu mbangun stasiun siaran radio lengkap.

Napa siaran FM isih dibutuhake ing taun 2021? 

Apa sampeyan isih nggunakake radio? Yen sampeyan manggon ing sawetara wilayah maju, piranti terminal cerdas kayata ponsel lan komputer wis dadi bagian saka urip saben dina, nanging ing sawetara wilayah sing durung berkembang, piranti siaran kayata panrima radio FM, penting kaya panganan.

  

Tegese KENAPA kanggo wong liya, nanging cukup gampang jawabane: ing negara lan wilayah kanthi infrastruktur sing mundur, standar urip diwatesi, lan radio biasane mung siji-sijine cara hiburan. Ing negara lan wilayah sing durung maju, nggunakake radio isih akeh kaluwihan, contone, radio bisa digunakake minangka media informasi kanthi biaya paling murah, uga minangka cara hiburan sing paling akeh diterapake sing ngrangkul akeh pamirsa.

  

Apa maneh, radio minangka salah sawijining saluran transmisi informasi paling apik sing nduweni kualitas lan efisiensi kontrol sing dhuwur ing pencegahan pandemi COVID-19. Penyiar kutha lokal utawa stasiun radio komunitas bisa nyiarake informasi pencegahan epidemi nganggo basa lokal, sing mbantu masarakat lokal sinau babagan COVID-19 "Carane lan Kenapa" lan nambah kapercayan para pamireng liwat metode komunikasi budaya sing paling lokal iki.

  

Radio mung minangka bagean cilik saka siaran nirkabel, sing paling penting yaiku stasiun radio - minangka situs transmisi sinyal. COVID-19 saya tambah parah, siaran radio komunitas, siaran radio kutha, lan layanan siaran radio tanpa kontak kayata gereja drive-in lan bioskop drive-in wis dadi salah sawijining hiburan paling aman ing negara lan wilayah sing paling maju lan kurang maju. "Kita bisa nindakake luwih saka mung ndedonga."

 

Apa sing kudu kita ngerteni sadurunge nyiyapake stasiun radio?

Nggawe stasiun radio ora gampang kaya sing dikira. Sampeyan bisa uga kudu nimbang apa sing bakal disiarake ing program radio lan pira biaya terus-terusan sing sampeyan kudu nandur modal. Nanging, yen stasiun radio sampeyan dioperasikake kanthi bener, sampeyan uga bisa entuk bathi jangka panjang. Mula, sadurunge nggawe stasiun radio pertama, sampeyan kudu fokus ing poin-poin penting ing ngisor iki:

  

Kabijakan Pratinjau Digawe dening administrasi radio lokal

Saliyane sinau jinis buildup paling apik ing stasiun radio, mbayar manungsa waé luwih lan entuk kawicaksanan administrasi radio lokal (contone, FCC ing AS) ing wektu sing tepat bisa mbantu ngindhari denda sing gedhe kanggo pelanggaran lan mbantu sampeyan nyusun strategi kompetisi sing cocog, sing ana hubungane karo akeh investasi sabanjure, contone, biaya tenaga kerja, biaya lisensi stasiun radio, biaya banyu lan listrik, biaya edit konten siaran, utawa biaya wektu, biaya gaweyan, lsp.

  

Pilih Jenis stasiun siaran radio paling apik sing pengin digawe

Bisa uga mbingungake para pemula radio babagan jinis utama siaran radio: AM, FM, TV, lan IP. Nanging gampang banget kanggo ndeleng prabédan gedhe ing anggaran lan peralatan sing dibutuhake kanggo patang jinis siaran kasebut. Mulane, pls nempelake pentinge wiwit wiwitan nalika milih jinis stasiun siaran sing bakal diwiwiti, takon dhewe: apa bisa nyukupi kabutuhan sampeyan? Sisa budget pira? Tansah elinga nimbang jinis stasiun radio, iku mbantu karo operasi stabil saka stasiun kanggo Mungkin sawetara dekade.

 

Pilihan utama kanggo wiwitan stasiun radio

Siaran radio umum - dipimpin dening siaran LPFM (cilik&swasta), kalebu siaran HPFM (gedhe&komersial), siaran AM (isih digunakake), siaran TV (larang banget)

  

Siaran radio anyar - dipimpin dening siaran digital (studio IP), minangka siaran media streaming sing muncul ing Internet.

  

Siji bab sing mesthi kanggo stasiun radio saka negara maju lan wilayah: kanggo stasiun radio pakar, karo biaya peralatan liyane tansah nggawe tingkat profesional sing luwih dhuwur saka stasiun.

  

Apa iki bisa digunakake kanggo negara lan wilayah sing kurang maju? Pancen ora. We duwe akeh pelanggan saka negara underdeveloped lan wilayah. peralatan stasiun radio dhasar kayata pemancar radio FM sing kurang daya, sawetara antena siaran, aksesoris antena, lan paket peralatan studio, lan sapiturute, kabeh sing dijaluk kanggo wiwitan siaran radio. Pelanggan iki umume saka komunitas ing sawetara kutha cilik, padha nyiarake radio ing kutha-kutha utawa komunitas tetangga sing cedhak karo stasiun radio. Dheweke entuk popularitas liwat siaran radio lokal kanthi biaya peralatan radio mung puluhan ewu USD, sing luwih murah tinimbang sing ditulis ing rencana wiwitan stasiun radio.

  

Dadi, tingkat profesional stasiun radio sing nyebarake tegese ora akeh kanggo pamireng lokal. Apa tegese akeh banjur? - Ana program radio kanggo siaran lan wong bisa ngrungokake liwat panrima radio tegese akeh.

  

Sawetara pelanggan saka negara maju duwe anggaran sing luwih dhuwur lan golek kualitas produk sing paling apik. Dheweke milih solusi turnkey stasiun radio lengkap kanthi rega sing luwih dhuwur, lan peralatan penyiaran sing kalebu bisa ditrapake ing sawetara stasiun radio gedhe, kayata sawetara stasiun radio kutha utawa stasiun radio regional.

  

Yen sampeyan duwe anggaran kurang lan mung butuh sawetara mil, peralatan siaran radio LPFM bisa nyukupi kabutuhan sampeyan; Yen sampeyan duwe anggaran sing cukup lan pengin nambah jangkoan nganti luwih saka puluhan mil, stasiun radio HPFM bisa dadi pilihan sing apik.

  

Njaluk lisensi stasiun radio

Sawise sampeyan duwe pangerten sakabèhé saka sumber daya sing sampeyan duwe, apa ora njupuk sawetara langkah perlu banjur? Njaluk lisensi bisnis saka administrasi radio sing berwibawa minangka langkah sing paling penting kanggo mbangun stasiun radio. Sing kudu ditindakake yaiku ngerti bedane stasiun radio sing beda-beda lan lisensi sing diduweni, lan nyiapake kabeh sadurunge njaluk lisensi resmi - entuk persetujuan kanggo band FM bakal tetep dawa lan rumit.

  

Kaya sing wis kasebut sadurunge, LPFM lan HPFM minangka rong jinis stasiun utama siaran tradisional. Milih salah siji saka rong cara iki, LPFM utawa HPFM, mesthi bakal nemoni masalah babagan carane njaga bathi stasiun radio kasebut.

  

Yen sampeyan milih stasiun LPFM kanggo siaran radio, sampeyan ora bisa ngirim pariwara berbayar menyang pamirsa (LPFM minangka penyiaran terrestrial nirlaba). Nanging stasiun radio FM Daya Sedheng nyiarake macem-macem program audio, kalebu musik, warta, urusan umum, lsp.

  

Sanajan sampeyan ora bisa melu ing pariwara sing dibayar, sampeyan bisa uga melu underwriting, sing ngidini sampeyan nampa sumbangan perusahaan lan matur nuwun kanggo sumbangan kasebut sajrone siaran. Amarga Cakupan Penyiaran radio LPFM winates banget lan biasane katon ing bentuk penyiaran komunitas, mula strategi keuntungan tartamtu gumantung ing lokasi pamireng.

  

Yen sampeyan milih stasiun radio HPFM, sampeyan ora perlu kuwatir babagan nyiarake pariwara sing dibayar, amarga operasi komersial sing duwe bathi iki bisa nampa pariwara lan duwe pilihan sing luwih akeh babagan dana lan program. Nanging, luwih angel entuk lisensi bisnis kanggo stasiun radio HPFM lan umume biaya aplikasi sing luwih dhuwur.

  

Kepiye carane nggawe jadwal acara ing stasiun radio sampeyan?

Yen sampeyan wis ngirim aplikasi lisensi radio menyang administrasi radio lokal, apa maneh sing bisa ditindakake kajaba ngenteni persetujuan? Ayo padha nguwasani urusan batin kasebut! Kanggo FMUSER, stasiun radio kaya perusahaan. Minangka pembuat keputusan saka "perusahaan" iki, sampeyan bakal ngadhepi akeh perkara sing ora pati penting kayata apa sing bakal disiarake sesuk utawa carane nggawe stasiunku populer. Ing ngisor iki enem aturan praktis sing diringkes dening FMUSER miturut umpan balik pelanggan saka sawetara stasiun radio sing digawe dhewe:

  

Operasi kanthi sah lan ngindhari paukuman sing abot

Ora ana sing pengin diukum banget dening administrasi radio lokal kanggo operasi ilegal, utamané nalika sampeyan wis nandur modhal puluhan ewu dolar ing biaya lan energi kaetung kanggo stasiun radio, sampeyan ora bisa malah nyerah bisnis iki langsung! Mulane, tansah elinga kanggo njaluk lisensi, nyiapake kabeh materi kertas sing perlu utawa bakal dibutuhake kanggo ngirim, lan isi ing info aplikasi miturut kahanan nyata supaya ora mengaruhi operasi sehat saka stasiun radio.

  

Tansah nandur modal cukup

Rencana pambangunan wiwitan stasiun radio mbutuhake dana akeh (yen sampeyan pengin kabeh dadi tingkat paling dhuwur), kalebu biaya tuku peralatan siaran profesional, biaya sewa ruang studio radio, biaya sewa gudang, biaya sarana, biaya gaji. , etc.. Faktor-faktor iki kudu kasebut kanthi teliti, dianggep, Yen ana faktor iki ilang, sampeyan bisa ing alangan gedhe, Mulane, nemokake partners strategis stands ndhuwur kabeh utamané ing tataran dhisikan saka construction stasiun radio. Mesthi, sampeyan uga bisa milih nyewa papan lan peralatan sing wis ana (kayata menara radio lan studio) kanggo siaran FM, iku strategi sing apik, nanging ora dianjurake kanggo stasiun radio sing mentas dibentuk amarga biaya sing luwih dhuwur. Inggih, pilihan punika sampeyan!

 

Nggabungake sumber daya lan mbangun tim

Kejabi tuku peralatan siaran, sampeyan uga kudu nyelehake lan mesthi golek wong sing nggunakake peralatan kasebut. Apa sampeyan pengin nindakake iki dhewe? Iki temenan mokal! Sampeyan bakal mbutuhake teknisi kanggo pangopènan peralatan siaran; Sampeyan uga mbutuhake sawetara pakar radio sing tanggung jawab kanggo nyunting program radio lan kerja lapangan kanggo siaran langsung, lsp. Dadi goleki sawetara bakat penyiaran radio menyang jadwal wiwitan.

  

Rencana bisnis eksklusif kanggo stasiun radio sampeyan 

Apa maneh aku kudu ngerti kajaba biaya mbangun stasiun lan kabijakan radio lokal? Sampeyan bisa uga kudu mutusake carane nggawe stasiun siaran nyata. Apa stasiun radio LPFM sing cilik, murah nanging duwe bathi murah sing bakal sampeyan bangun utawa stasiun radio komersial / HPFM sing gedhe lan nguntungake utawa jinis stasiun radio liyane babagan perencanaan, keputusan kasebut ana gandhengane karo biaya sampeyan, sing uga ndadekake pengaruh gedhe ing jinis program radio ing sawetara taun sabanjuré.

  

Sawetara faktor tambahan kudu dianggep uga, kayata terrain ing saubengé stasiun radio, iku warata utawa perbukitan, terrain flat ngidini jangkoan antena siaran sing luwih apik kanggo siaran; Apa sampeyan arep mbangun stasiun radio tropis? Yen ya, mula sampeyan kudu nimbang babagan cuaca kayata kelembapan lan suhu sing dhuwur, faktor kasebut bisa nyebabake negatif lan nambah input biaya kanggo mbangun stasiun radio, utamane kanggo biaya milih peralatan stasiun radio sing paling apik. Kepiye carane entuk review sing luwih apik saka program radioku? Sampeyan bakal nemoni kabeh masalah sajrone konstruksi stasiun radio. Iku ora wicaksana kanggo perang piyambak, sampeyan kudu sawetara kerjasama ing titik iki.

  

Untunge, minangka ahli ing mbangun stasiun radio profesional, FMUSER nyedhiyakake solusi turnkey stasiun radio lengkap lan peralatan stasiun radio murah kanggo para panuku radio kanthi saben anggaran. Kajaba iku, dhukungan wektu nyata online uga kasedhiya, saka perencanaan struktural stasiun radio nganti manajemen saben langkah cilik sing kudu ditindakake sadurunge lan sawise nggawe stasiun radio.

  

Nggolek stasiun radio lengkap lan paket peralatan studio? Hubungi pakar RF lan kabari kabutuhan lan anggaran sampeyan, lan entuk proyek persiyapan stasiun radio FM profesional paling anyar saka FMUSER Broadcast. Dolan maring More

 

Dibutuhake peralatan stasiun radio kanggo siaran radio pro

Yen sampeyan pengin nyebarake program audio kanthi kualitas dhuwur ing frekuensi radio, mula kudu duwe peralatan siaran radio sing paling apik. Aja lali kinerja produk lan tuku info sing gegandhengan karo biaya. Sing paling penting yaiku siaran radio sing sah, sing mbutuhake operasi miturut aturan sing ditetepake dening administrasi radio lokal, kayata ijin radio utawa syarat band siaran. Stasiun radio LPFM dhasar bisa uga mbutuhake peralatan penyiaran merek gedhe sing luwih sithik tinimbang stasiun radio FM komersial (amarga biaya sing luwih dhuwur), nanging sanajan mangkono, nggawe dhaptar priksa kanggo peralatan siaran lengkap isih akeh banget kanggo jinis stasiun radio, sing uga dianggo kanggo siaran radio AM lan Digital.

  

Kanggo siaran radio FM, dhaptar priksa peralatan kanggo stasiun radio FM lengkap kalebu telung jinis peralatan siaran dhasar:

  

Peralatan kanggo ngirim sinyal FM - Paling ditrapake ing ruangan teknik radio kanggo siaran radio menyang pangguna pungkasan.

Peralatan kanggo pangolahan audio - Paling ditrapake ing studio radio minangka peralatan pangolahan audio ngarep

Peralatan kanggo input audio - Umume ditrapake ing studio radio kanggo input sinyal audio saka program radio sing dikirim dening host utawa tamu.

Dhaptar Priksa Peralatan Transmisi FM Umum kalebu 

Peralatan link pemancar studio - kalebu sistem STL digital kasusun saka encoders live streaming lan decoders, antena parabola, switch jaringan, lan piranti liyane kayata generator, baris input audio & video, etc. Nalika gelombang mikro STL kasusun saka antena STL, STL pemancar & panrima STL. Sistem STL digunakake kanggo nyambungake studio sampeyan karo situs pemancar lan njamin kualitas transmisi audio.

   

Pemancar siaran FM - Peralatan utama kanggo mbangun stasiun radio FM dhasar, digawe kanggo ngolah sinyal FM lan dikirim menyang antena siaran

   

Paket Sistem Antena - kalebu feedline antena, kabel koaksial, konektor kabel, lan aksesoris liyane, potongan sing paling penting yaiku susunan antena siaran, kanthi susunan luwih akeh dilengkapi gain antena tambahan supaya bisa nggayuh transmisi sing luwih efektif

   

FM Combiner kanggo Antena - amarga biaya antena pirang-pirang antena lan papan sing winates ing menara siaran, gabungan FM bisa nyuda biaya sistem transmisi FM kanthi dramatis kanthi njupuk daya output saka amplifier daya lan digabungake dadi siji susunan antena FM.

   

Antena Waveguide dehydrator - uga dikenal minangka kompresor udara radio, minangka peralatan penting sing digunakake kanggo nyedhiyakake hawa garing lan kompres menyang saluran transmisi sing kaku, sing biasane katon ing stasiun radio gedhe.

   

Power Amplifier kanggo FM Transmitter - digunakake kanggo nyekel sinyal saka FM Exciter lan nggedhekake kekuwatan sing ditrapake kanthi sah

   

Generator Stereo FM - fungsi dening pra-penekanan lan low-pass nyaring, generator stereo FM digunakake kanggo external FM audio sistem Processing, kanggo bantuan nyuda pengaruh panrima nyawiji disebabake multipath lan nransfer lengkap AES MPX baseband komposit kanggo exciter ing. Kanggo ngringkes, generator stereo FM minangka konverter sing bisa nampa sinyal (audio) lan nransfer menyang format baseband FM.

   

Ngalih Audio Stereo Komposit - peralatan ngoper digunakake kanggo ngalih audio stereo ing antarane generator stereo FM (yen nganggo macem-macem)

   

FM Exciter - digunakake kanggo njupuk sinyal audio saka FM Stereo Baseband saka FM Stereo Generator utawa Composite Stereo Audio Switcher

   

Ngalih Antena Broadcast - piranti sing digunakake kanggo ngalih ing antarane antena siaran sing ditrapake karo peralatan siaran transmisi liyane kayata pemancar radio lan panrima.

   

Remot kontrol RF - piranti nirkabel sing gampang ditangani sing digunakake kanggo ngeculake instruksi remot RF menyang peralatan siaran (ora perlu ngarahake langsung menyang peralatan), plus, ing kasus sawetara sistem antena siaran, ngawasi sistem transmisi RF lan menehi bebaya nalika sistem dadi salah.

   

Kanggo luwih lengkap, bukak:

Apa Peralatan Siaran "Must-Duwe" ing Kamar Rak Radio?

Piranti Lunak Umum sing Digunakake Ing Radio Brodcast Studio Kalebu

Piranti lunak pangolahan konten audio (kayata otomatisasi pihak katelu lan piranti lunak playout sing digunakake kanggo pangolahan audio: muter podcast, campuran sinyal audio, ekualisasi audio, lan kompresi audio, lsp.)

Piranti lunak jadwal siaran otomatis (kanggo siaran langsung 24/7)

Piranti lunak streaming audio (yen sampeyan pengin campur tangan wektu nyata utawa siaran langsung kabeh program)

  

Peralatan studio siaran radio umum kalebu

Peralatan pangolahan audio

Prosesor Mikrofon

Prosesor Audio

Konsol Mixer USB

Soundcard USB eksternal (yen sampeyan pengin nggawe siaran langsung utawa rekaman langsung)

Tuner FM

Panel Bakat

Panel Tombol (GPIO-General Purpose Input/Output)

 

Piranti liyane

Mikropon

Headphones

Distributor Headphone Kab

Lengan Boom

Filter Pop

Stand Mikrofon (Mic Arms)

Siaran Windscreen

Monitor Speaker Aktif

Monitor Audio Kab

Near Field Monitors

Meta Tingkat Swara

Pamuter cd

Speaker (Speaker Cue/Preview & Speaker Monitor Studio)

  

Peralatan Tamu

Piranti Komunikasi Radio - uga dikenal minangka interkom radio utawa interfon radio, iku alat komunikasi sing digunakake minangka sistem jaringan telpon gumantung ing stasiun radio.

Peralatan Telpon Langsung - digunakake kanggo nelpon langsung liwat Telpon utawa GSM, uga dikenal minangka Sistem Talkback Telpon

Gawe serep audio (Pemutar CD, Mesin DAT, Pamuter Disk Mini, lan Turn Tables, lsp.)

Peralatan Input Audio (Mikrofon, Headphone lan Filter Pop, lsp.)

  

Peralatan kamar rak

Komputer - digunakake kanggo ngirim instruksi kontrol sing tepat lan njamin operasi peralatan stasiun radio sing stabil lan aman, asring digunakake ing server sing dipasang ing rak ing stasiun radio FM

  

Hard disk drive kanggo panyimpenan audio - piranti panyimpenan solid-state ing stasiun siaran radio sing digunakake kanggo ngurutake utawa ngolah utawa item audio sing wis siyap kanggo siaran, tips: tansah elinga duwe serep pangilon saka drive sampeyan. Serep pangilon minangka salah sawijining cara serep sing paling trep lan paling cepet. Yen sampeyan mbusak file saka sumber kasebut, file kasebut pungkasane bakal dibusak ing serep pangilon lan ora perlu ngompres konten apa wae (amarga serep pangilon sejatine salinan sing tepat saka kabeh konten ing komputer)

 

KVM Extender - Extender KVM dikenal minangka Switch KVM, Switch PC, Switch Server, lan Switch CPU, dene KVM tegese keyboard, video, lan mouse. Kerjane kanthi cara njupuk sinyal input periferal, banjur ngidini pangguna ngontrol 2 utawa luwih komputer kanthi mung siji keyboard lan mouse. Extender KVM mbantu nyuda kebingungan sing disebabake dening papan meja sing ora cukup amarga nggunakake pirang-pirang keyboard lan monitor kanthi bebarengan dening pangguna pungkasan.

  

Mesin Campur Audio - piranti penggabungan audio sing digunakake kanggo ngawasi lengkap kabeh printah ing sistem (pusat komunikasi kanggo kabeh peripheral basis IP). Jinis sing paling umum duwe sawetara IP, audio, plugin daya, lan fungsi nuntun lan nyampur.

  

Router Audio Kab - piranti panampa lan pamindhahan audio sing ngirim input audio saka peralatan tartamtu lan ngowahi dadi output audio sing bener.

  

Node I/O Audio - cara kanggo nggawe trip babak kanggo transfer sinyal analog utawa AES menyang paket IP, sing ngijini sampeyan kanggo ngatur nuntun dening antarmuka basis web liwat macem-macem input lan output (paling kelenjar duwe).

  

Studiohub - iku biasane nuduhake standar kabel Studiohub kanggo sambungan saka analog lan AES audio liwat konektor audio RJ-45 utawa RJ45 kanggo imbang / kabel kabel audio ora imbang. PS: "RJ" ing RJ45 minangka singkatan saka Registered Jack, sing minangka sebutan standar sing ditemokake ing awal taun 1970-an kanggo antarmuka telpon dening skema USOC (Universal Service Ordering Code) saka Bell System.

  

Jaringan Patch Bay - piranti kabel sing nggunakake kabel kanggo nyambungake komputer jaringan ing jaringan area lokal lan nyambung menyang garis njaba kalebu internet utawa jaringan area wiyar (WAN). Minangka piranti sing digunakake minangka switchboard statis, Panel Patch Jaringan bisa digunakake kanggo nyambungake lan ngatur kabel serat optik lan nyambungake kabeh piranti liwat Panel Patch Jaringan lan kabel Cat6. Panel tembelan bisa nyedhiyakake manajemen kabel sing gampang lan akurat kanggo jaringan, lan keluwesan sing gedhe nyuda kesulitan pangopènan kesalahan teknis: nalika isi kudu diganti utawa gagal sing kudu didandani, ora perlu rewiring utawa mindhah apa wae. peralatan, lan fix-up technical uga bisa gampang digayuh.

  

Kabel Audio - jalur sambungan audio sing digunakake kanggo mindhah sinyal audio (analog/digital) saka sumber audio menyang mburi panampa kayata speaker. Kabel sing paling umum digunakake yaiku kabel RCA analog, sing uga diarani jack, cinch, lan coaxial (asline dijenengi adhedhasar konstruksi utawa konektor tinimbang jinis).

 

punch-mudhun Block (piranti mandap kabel, ngendi kabel disambungake menyang slot individu, iku umum ing telekomunikasi, nanging uga ditemokaké akèh ing fasilitas siaran lawas.)

  

Ngalih Jaringan - blok pangatur penting (opsional saka piranti basis hardware kanggo manajemen jaringan fisik utawa piranti lunak kanggo manajemen virtual) sing digunakake kanggo nyambungake macem-macem piranti basis jaringan kayata komputer, lan sawetara piranti internet of things (IoT) kayata pelacak inventaris nirkabel. . Saklar jaringan bisa digunakake kanthi beda karo router jaringan: ngirim paket data ing antarane piranti tinimbang ngirim menyang jaringan, sing ngidini dalan bebas komunikasi kanggo nuduhake informasi antarane piranti sing disambungake. Kajaba iku, panggunaan switch jaringan mbantu ngatur lalu lintas sing mlebu utawa metu saka jaringan lan njaga sinyal listrik ora rusak, lsp.

  

Router Jaringan (utawa gateway standar) - Piranti ngoper utamané digunakake kanggo akses internet: kanggo ngirim lan nampa paket data ing jaringan komputer dening sambungan langsung menyang modem liwat kabel kabel, iku uga digunakake kanggo jaringan kopling utawa sambungan VPN. Router jaringan beda-beda saka Switch Network: ngirim paket data menyang jaringan tinimbang ngirim antarane piranti, sing mbantu milih rute paling apik kanggo "perjalanan ajaib" nuduhake informasi (pribadi & komersial) antarane jaringan komputer global, lan mesthi, kanggo njaga informasi aman saka IT hacking, ngancam, etc.

  

Prosesor Audio Broadcast On-Air - Piece saka peralatan pangolahan audio multi-band sing diterapake karo pemancar broadast radio ing stasiun radio, sing paling akeh digunakake kanggo ngatur modulasi puncak pemancar kanthi ngontrol clipper (bass clipper lan master clipper) lan digital MPX Stereo Generator. Prosesor audio FM uga digunakake kanggo nambah input audio, contone, ngatur swara udara bisa nggawe swara teken khusus kanggo stasiun radio komersial.

  

RDS Encoder - piranti sing bisa ngirim sinyal radio FM, sinyal RDS (informasi digital) kayata informasi merek, informasi program audio, lan informasi stasiun liyane. RDS disingkat saka sistem data radio, sing nuduhake standar komunikasi European Broadcasting Union (EBU), standar iki nggawe kualitas sinyal sing luwih dhuwur lan kemurnian spektral kanggo transmisi FM saka stasiun radio FM, lan uga nggawe kanthi lengkap. lingkungan digital kanggo operator stasiun radio.

  

Peralatan Hibrid Telpon - Sato telpon utamane digunakake kanggo ngaktifake rekaman utawa nyebarake obrolan antarane panelpon lan presenter utawa nggunakake panelpon langsung utawa wartawan kanggo siaran radio. Peralatan Telephone Hybrid dikenal minangka hibrida telpon siaran utawa unit imbangan telpon utawa garpu telpon, sing nyedhiyakake antarmuka ing antarane saluran telpon standar lan konsol campuran lan ngowahi antarane rong kabel lan papat kabel jalur audio bidirectional. Panggunaan peralatan Telephone Sato nyadari turnover gampang antarane telpon lan console nyawiji, mulane iku banget cocok kanggo nggunakake ing lokasi, liyane, iku uga bisa nyuda ora mung biaya nelpon nanging uga resiko telpon VoIP lan telpon analog tradisional, lan nggawe manajemen efisien sanajan ing wektu mbukak puncak.

  

PABE (Private Automatic Branch Exchange) - sistem ngoper telpon otomatis sing dikelola dening organisasi pribadi, sing dibangun kanggo nyukupi kabutuhan multi-garis kanggo telpon ing omah lan njaba. PABE disingkat saka exchange cabang otomatis pribadi, iku salah siji saka solusi pribadi needed kanggo stasiun radio. PABE ngidini pangurangan biaya nggunakake jaringan telpon umum amarga telpon internal bisa diselehake kanthi gratis kanthi mung sawetara saluran telepon umum. PABE uga ngoptimalake komunikasi internal nang stasiun radio, karo sawetara tombol digawe kanggo dipencet bisa telpon prasaja kanggo saben liyane saka njero.

  

FM Off-Air panrima - sistem radio FM sing biasane katon ing stasiun radio pro lan panguwasa pangaturan, sing digunakake kanggo ngawasi sinyal sajrone program radio utawa ngirim feed audio berkualitas tinggi kanggo distribusi program ing saindenging fasilitas siaran kanthi analog sing bisa diatur lan digital AES. output audio. Panggunaan panrima mati-udhara nyuda biaya ngawasi kapisah saka pirang-pirang radio, lan nambah kualitas lan kesinambungan pemantauan biasa.

  

Sistem Monitor - fungsi piranti kanthi ngawasi lan pangukuran radio FM, sing ngidini sinyal multiplex FM sing bola-bali bisa diprodhuksi lan ditransfer ing antarane piranti sing beda karo saringan digital sing dibangun. Monitor Modulasi / Analyzer FM sing apik biasane ngidini Konektivitas GSM liwat Modem GSM eksternal opsional, supaya gampang ngawasi status saluran utawa nampa sinyal audio liwat ponsel sampeyan kapan wae lan papan.

  

Rak Rak Server - struktur ruang tertutup digawe logam sing digunakake kanggo nyimpen, peralatan siaran rak luwih saka 6 unit (opsional saka 1-8 unit). Rak server bisa ditumpuk utawa ditambahi amarga versatility, lan jinis rak server sing paling umum yaiku 1U, 2U, lan 4U (8U opsional nanging kurang katon), kanggo stasiun radio gedhe, rak serves kasus 19″ yaiku. model paling becik kanggo peralatan rak. Panggunaan rak server mbantu nyuda panggunaan ruang lantai kanggo peralatan siaran radio, nyederhanakake kabel peralatan lan pangopènan teknis, nggabungake sumber daya sing winates ing papan rak cilik, umpamane, kanggo sentralisasi aliran udara sing adhem, ngatur ruang njero sing bisa ditambahi. , lan antarmuka sing luwih apik lan luwih gampang manajemen terpadu, lan sapiturute Server rak uga njamin lingkungan kerja sing luwih apik: kanggo nglindhungi wong teknologi supaya ora cilaka kanthi ora sengaja utawa nutul aliran listrik voltase dhuwur saka peralatan, kabel, lsp.

  

IP codec audio - piranti audio sing digunakake kanggo ngowahi sinyal audio (analog menyang digital), enkoding audio, lan nyimpen. Sinyal audio bakal dikirim liwat jaringan IP (broadband kabel) lan jaringan broadband nirkabel (3G, 3.5G, lan 4G) dening codec audio IP sing nggunakake algoritma kompresi audio. Codec audio IP paling akeh ditrapake ing distribusi jarak lan transmisi sinyal audio berkualitas tinggi, contone, siaran audio IP remot lan distribusi audio kanggo macem-macem tautan STL (studio menyang tautan pemancar utawa tautan STL) utawa jaringan / stasiun / afiliasi / studio.

  

Panrima Satelit Broadcast - piranti siaran radio sing digunakake kanggo nampa program audio satelit, lan nyebarake audio siji-kanggo-akeh liwat jaringan satelit komunikasi, sinyal radio, antena FM ruangan, lan pusat penyiaran. Panrima satelit umume katon minangka salah sawijining peralatan paling penting ing aplikasi distribusi audio, kanthi jinis sing dipérang dadi panrima HD, panrima umum, panrima digital kanthi perekam, lan panrima saluran sing dienkripsi. Panggunaan panrima stateliite nyadari fleksibilitas siaran audio berkualitas tinggi.

  

DAB+/DRM/HD Radio Encoder - peralatan enkoding hardware sing digunakake kanggo ngirim AES utawa streaming audio analog ing protokol transportasi sing tepat ing bidang transportasi siaran radio DAB+, DRM, lan HD. Encoder hardware dirancang nganggo kothak sing luwih cilik lan portabel, kerjane luwih stabil lan biaya tuku luwih murah tinimbang encoder piranti lunak open-source. PS: DAB+ minangka standar siaran radio anyar kanggo Digital Audio Broadcasting sing digunakake ing pirang-pirang negara lan wilayah, sing wiwitane ditetepake dening WorldDAB Forum. DAB+ ora cocog karo DAB, tegese panrima DAB ora bisa nampa siaran radio DAB+. Ing babagan efisiensi nggunakake spektrum radio, DAB luwih apik tinimbang siaran FM analog, DAB bisa nyedhiyakake layanan radio luwih akeh kanggo bandwidth sing padha, amarga biasane nggunakake spektrum kanthi luwih efektif lan luwih kuat tinimbang swara ngrungokake seluler lan multipath fading tinimbang FM analog. siaran, sanajan FM nyedhiyakake area jangkoan sing luwih akeh, sinyal radio uga saya ringkih. Standar radio digital terrestrial global liyane kalebu Radio HD (Mexico & AS), ISDB TB (Jepang), DRM (Digital Radio Mondiale), CDR (China), lan DMB sing gegandhengan. Babagan DMB: iki nuduhake "Radio Digital Mondiale", dene Mondiale nuduhake "global" ing basa Italia lan Prancis. DRM minangka sakumpulan teknologi siaran audio digital sing digunakake ing pita frekuensi sing digunakake kanggo siaran radio analog kayata AM, gelombang cendhak, lan FM.

   

Audio Patch Bay - hub ngoper wiring digunakake kanggo sentralisasi input lan output saka macem-macem peralatan audio. Teluk patch audio biasane diselehake ing server rak ing kamar rak radio, sing ngidini kondisi pangopènan teknis sing luwih apik lan manajemen hardware sing becik (ora perlu dipindhah kanggo plugging maneh) liwat rerouting sinyal audio, sing paling penting, nyuda. biaya panggantos peralatan: kurang replugging lan unplugging meh supaya antarmuka peralatan nyandhang & luh, kang tegese pangarep-arep urip produk maneh. Ana telung jinis dhasar saka teluk patch audio, yaiku teluk patch paralel, teluk tempel setengah normal, lan teluk tempelan normal, umume teluk patch audio kalebu panel kanthi baris antarmuka sing digunakake kanggo input lan output audio, dene rong larik. ing mburi, lan rong larik ing ngarep. Teluk patch audio bisa ditrapake karo peralatan audio liyane kayata prosesor audio, mixer audio, lsp.

  

Kasepen "Dead Air" Peralatan Deteksi - piranti sing bisa ndeteksi kahanan udhara mati, kontrol tingkat swara saka input audio kanggo stasiun radio, lan ngirim bebaya bisu liwat email, SNMP, utawa output optocoupler analog. Detektor bisu paling katon ing stasiun radio profesional lan stasiun TV lan bisa gampang diterapake karo peralatan siaran liyane. Babagan udhara mati: udhara mati nuduhake gangguan sing ora disengaja (biasane ora ana swara) utawa wektu sepi ing siaran media tanpa sinyal, audio, utawa video sing ditularake biasane amarga materi program utawa kesalahan operator sing ora apik utawa amarga alasan teknis. Udara mati radio bisa uga katon minangka perkara sing paling ala, utamane kanggo penyiaran radio pakar. Kanggo pemilik stasiun, udhara mati bisa nyebabake kerugian akeh ing pirang-pirang aspek, umpamane, mundhut revenue iklan sing disponsori lan pamireng online. Delegasi Switcher (kanggo ngalih ing antarane studio lan sumber audio liyane, milih apa sing ditayangake)

  

Siaran wektu tundha - alat sing digunakake dening penyiar kanthi cara nundha sinyal siaran kanggo nyegah kesalahan utawa konten sing ora bisa ditampa saka siaran kayata wahing, batuk, utawa komentar singkat sing dibutuhake saka host, wektu tundha siaran kasebut uga dikenal minangka penundaan profanity, menehi wektu sing cukup. (saka setengah menit nganti sawetara jam maneh) kanggo penyiar supaya bisa nyensor audio (lan video) sing ora sopan utawa konten liyane sing ora cocog kanggo siaran kasebut, lan mbusak langsung yen ana pengaruh negatif. Wektu tundha siaran biasane katon ing siaran radio lan siaran TV, kayata olahraga langsung, lsp.

Peralatan Pendukung Umum Kanggo Stasiun Radio Yaiku:

Air conditioners (kanggo kamar studio lan kamar engineering) - kanggo nyedhiyani hawa adhem kanggo peralatan lan mesthi pengalaman radio paling apik kanggo tamu

  

UPS - Uninterruptible power supply (UPS) minangka jinis peralatan serep listrik sing digunakake kanggo nglindhungi peralatan hardware ing stasiun radio nalika ana gangguan listrik sing ora disengaja. Kanggo nggayuh iku, UPS nyedhiyakake daya darurat sing cukup lan bisa ditrapake ora mung kanggo papan cilik kaya kantor nanging uga kanggo wilayah pinggiran kutha sing gedhe. wektu langgeng umum kanggo UPS mung bakal sawetara menit (adhedhasar daya output), nanging cukup adoh kanggo pangopènan technical generator.

  

Generators - piranti sing digunakake kanggo ngasilake tenaga listrik sing diowahi saka energi mekanik lan pasokan menyang stasiun radio

  

Furniture - kanggo nyediakake papan gratis kanggo macem-macem aplikasi, contone, papan meja kanggo nyelehake peralatan siaran studio kaya mikropon lan proses audio, ruang istirahat kanggo tamu radio, lsp.

  

Ing piranti udara - kalebu ing cahya udhara lan ing jam udhara. Ing studio radio pakar, lampu udhara minangka piranti peringatan cahya sing bisa dipasang ing tembok, utamane digunakake kanggo narik kawigaten wong sing ora sengaja mlebu ing papan sing sampeyan lagi siaran langsung (lan ngrusak rencana sampeyan kanthi kebetulan. ), lan mesthi, iku uga piranti penting kanggo nuduhake carane profesional stasiun lan kanggo ngelingake kabeh wong supaya sepi ing pemandangan siaran langsung. nalika jam on-air minangka informasi sing ngelingake fungsi piranti miturut tampilan wektu & tanggal, timer count-down, gangguan pariwara, lsp.

  

Studio Akustik Wedges Foam - panel umpluk digawe saka polyurethane / polyether / polyester lan Cut ing wangun cuboid, biasane digunakake kanggo soundproofing ing studio radio dening attenuating gelombang swara udhara, ngurangi amplitudo sing kanggo ngontrol gangguan.

PANALITEN

PANALITEN

    KONTAK US

    contact-email
    logo kontak

    FMUSER INTERNATIONAL GROUP LIMITED.

    Kita tansah nyediakake pelanggan karo produk dipercaya lan layanan nimbang.

    Yen sampeyan pengin tetep kontak karo kita langsung, mangga menyang hubungi kita

    • Home

      Home

    • Tel

      Tel

    • Email

      email

    • Contact

      kontak